неділя, 20 лютого 2011 13:31

За сто тисяч доларів можна купити трикімнатну квартиру в Києві

Автор: фото: Володимир МУКАН
  Кімната площею 10 квадратних метрів у квартирі неподалік цирку
Кімната площею 10 квадратних метрів у квартирі неподалік цирку

"За 100 тисяч доларів можна купити квартиру в Києві від 28 до 70 квадратних метрів, — каже 26-річний Павло, ріелтор столичного агентства нерухомості "Благовіст". — Це може бути і однокімнатна квартира, і трикімнатна".

Трикімнатки за $100 тис. зазвичай віддалені від метро, без ремонту. Двокімнатну квартиру площею 45–50 "квадратів" можна купити в хорошому стані, за 5–10 хв. ходьби до підземки. Стільки ж коштують однокімнатні площею 50 кв. м у новобудовах на окраїні.

— Багато пропозицій за 100 тисяч є в центрі Києва. Це старі дореволюційні будинки з високими стелями та товстими стінами. Вони міцні, мають добру звукоізоляцію, — продовжує Павло.

Домовляємося подивитися квартиру в центрі, на вул. Воровського, неподалік цирку. Заходимо у двір із 4-поверхових будинків початку ХХ ст. В'їзд закритий електричними воротами.

— Тут парковка хороша, — говорить ріелтор. — 250 гривень коштує виготовлення ключа і гривень 200–300 щомісячна плата.

У під'їзді чисті пофарбовані стіни, широкі сходи.

— Нам на третій, ліфта немає, — пояснює Павло. Зупиняємося перед дверима із п'ятьма кнопками дзвінків. Тисне на білу. — За задумом архітектора тут має бути дві квартири. Більшовики вирішили, що це небачена розкіш, розділили на п'ять.

Двері відчиняє білявка років 23.

— Проходьте, — каже і забігає до кімнати.

— Господар квартиру здає в оренду вже років сім. Вирішив продати. Це одна з квартиранток, — пояснює агент із нерухомості.

У просторому коридорі шпалери поклеєні трохи неакуратно. Підлога дерев'яна, вкрита коричневим лінолеумом, у деяких місцях він протертий. На стелі — пляма від води. На одвірках вхідних дверей стирчать білі дроти.

— Це ще років два тому підтопили. Зараз там сухо. Стеля бетонна. У більшості таких квартир на Подолі (старому районі Києва. — "ГПУ") — стеля дерев'яна. Тому за 100 тисяч там можна купити більшу квартиру, — говорить Павло. — А це, — показує на дроти, — інтернет так провели.

Вхідні двері в кімнати зроблені із ДВП. Скло погано вставлене, торохкотить. Кухня площею 6 кв. м тіснувата, панелі обкладені плиткою зразка 1970-х. Є стара газова плита, рукомийник, тумбочка, стіл. На стінах порепана штукатурка, на стелі над плитою — облізла побілка.

— На кухні є балкон. Це зручно. Можна виносити їжу взимку. Правда, засклити його майже неможливо. Не кожна фірма візьметься виготовляти такі вікна. Та й сама конструкція балкону неукріплена.

Туалет і ванна кімната — роздільні, розташовані по різні боки коридору. Обкладені плиткою. Стоїть не нова, але справна сантехніка.

У більшій кімнаті на 12 кв. м — меблева стінка. Навпроти ліжко. На підлозі паркет.

Друга кімната площею 10 кв. м — вузька. Завширшки 2,5 м, завдовжки — 4 м. Біля вікна стоїть стіл, під стінами два ліжка. Підлога також паркетна. На стелі в деяких місцях облуплена побілка.

— 1975 року цей будинок реконструювали, — каже Павло. — На стелі бетонне перекриття, несучі стіни рівні й міцні. Звісно, не завадив би ремонт. Але ми можемо скинути 3–5 тисяч, якщо будете брати.

Розказує, що в будинку навпроти також є квартира за $100 тис. Подружжя розлучилося, чоловік продає житло. У будинку є ліфт.

Квартира однокімнатна, площею 40 "квадратів", але у кращому стані. Сучасні вікна, нова сантехніка. Правда, немає балкона.

За таку ж ціну пропонує квартиру-студію у старому будинку на вул. Артема, недалеко від центру міста.

— Там теж близько 40 "квадратів". Але стін ніде нема. Лише туалет відгороджено. Потребує серйозного ремонту. Якби у вас було ще тисяч 20–30, то можна було б знайти двокімнатну в центрі у відмінному стані.

600 дво- і трикімнатних квартир продають за ціною $100 тис. у Києві. Такі дані електронної бази оголошень столичного агентства нерухомості "Благовіст".

Зараз ви читаєте новину «За сто тисяч доларів можна купити трикімнатну квартиру в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі