пʼятниця, 21 березня 2008 18:40

Вкладати у столичне житло втричі вигідніше за банківські вклади

 

Столичне житло знову дорожчає, запевняють агентства нерухомості. З початку березня — на $7 за кв. м. На вторинному ринку "квадрат" за даними Асоціації фахівців із нерухомості України (АСНУ), коштує $2976. Компанія "Канзас" наводить нижчу цифру — $2607.

— Клієнти вже дзвонять у агенції, просять підвищити ціну продажу. Хоча ажіотажу ще нема, — каже віце-президент АСНУ Віктор Несін, 42 роки.

Ціни в обласних центрах зростають услід за столичними. Вони взаємопов"язані, вважає фахівець. 2007 року найбільше подорожчало житло в Херсоні — на 62%. Середня ціна квадратного метра — $1215. Однокімнатна квартира на житломасивах коштує близько $40 тис. Нового і доступного житла в місті будують мало. Найдешевше житло в Кіровограді — $810/кв. м.

— Цього року житло в обласних центрах подорожчає в середньому на п"ять процентів, — припускає Несін.

Вкладати гроші в столичну нерухомість і досі вигідно. Дохід від здачі в оренду купленої квартири, разом із приростом її вартості, утричі вищий за дохід від банківського вкладу, порахували в компанії "Канзас".

Квартира-малометражка в Києві коштує від $60 тис. Середня ціна на однокімнатки — $143,4 тис., порахували в агенції нерухомості "Благовест".

Зараз ви читаєте новину «Вкладати у столичне житло втричі вигідніше за банківські вклади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі