пʼятниця, 21 грудня 2007 17:04

Вкладати гроші в нерухомість невигідно

Автор: Дані: ”ГПУ”. Проаналізовано 310 приватних оголошень
 

— На ринку нерухомості Тернополя — затишшя, причому упродовж року, — каже Юрій Венгринович, 43 роки, віце-президент Асоціації фахівців з нерухомості України. — Основна причина — із ринку пішли спекулянти.

У 2004–2005 роках тернопільське житло дорожчало на 35–60%. А цього року — лише на рівні інфляції. Вкладати гроші в нерухомість стало невигідно.

Кожен шостий тернополянин працює за кордоном. На зароблене раніше купували квартири в новобудовах.

— Нині навряд чи знайдете нову однокімнатку дешевше, як за 40 тисяч доларів, — веде далі Венгринович. — Заробітчани стільки не мають. Отримати іпотечний кредит у банку вони можуть лише з документально підтвердженими доходами, наприклад, квитанціями про перекази грошей через "Вестерн Юніон".

Квартири, зведені у 1970–1980 роках, дешевші. Однокімнатні виставляють на продаж по $28–36 тис. За рік вони в середньому подорожчали на 14–17%, порахували в тернопільській агенції нерухомості "Яворина". А за даними агенції "Ваш дім" — на 10%.

Найдешевші квартири у Кутківцях та Березовиці — віддалених околицях Тернополя. Однокімнатки коштують там від $28–30 тис. За рік вони подорожчали на 10,5%. Хрущовки на житломасивах Дружба та Східний подорожчали до $32,5 тис. Квартири в центрі Тернополя коштують у середньому $42 тис. — на 18,2% дорожче, ніж торік.

За рік у Тернополі здали 140 тис. кв. м житла. А для насичення попиту потрібно 210–220 тис., вважає Юрій Венгринович. Тому квартири в обласному центрі дорожчатимуть і наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Вкладати гроші в нерухомість невигідно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі