пʼятниця, 19 жовтня 2007 17:00

У Рівному вигідніше купувати нові квартири

Автор: дані: ”ГПУ”
 

— Квартири у зведених цього року будинках продають дешевше, бо ціну квадратного метра угодами зафіксували іще до початку будівництва, — розповідає директор рівненського представництва агенції нерухомості "Олімп" Анжела Михайлюк, 36 років. — На вторинному ринку помешкання подорожчали за перші два тижні жовтня на сім відсотків.

Значно вигідніше купувати квартири в новобудові, запевняє Михайлюк:

— Там і планування кімнат цікавіше, і гаряче водопостачання цілодобове. У банку під таку заставу легше оформити кредит. Нині найбільшим попитом користується житло в центрі, в районах Північний, Льонокомбінат, біля автовокзалу і на вул. Чорновола.

Рівнянин Олег Гедзюк, 27 років, уже п"ять років винаймає однокімнатну квартиру за 500 грн щомісяця. Із дружиною разом отримують 2500 грн. Половину відкладають на власну квартиру. Решту витрачають на двох синів.

— Стоїмо в черзі на молодіжний кредит, — розповідає Олег. — Але наш номер — аж 298-й. Навіть не знаю, чи варто на щось розраховувати. Позика в банку на житло для нас поки що розкіш. Тому шукаємо інші умови кредиту. Байдуже, новобудова чи вже з "других рук" — аби своя! Але ціни ростуть швидше, ніж моя зарплатня.

Із початку жовтня ціни зросли на сім відсотків

Житель Рівного Володимир Горбатюк, 35 років, навесні 2006-го придбав двокімнатну квартиру на вул. Лермонтова неподалік ресторану "Стамбул". Це елітний район міста. За 72 кв. м на першому поверсі заплатив 254 тис. грн.

— Коли зібрав потрібну суму, звернувся в агентство нерухомості "Челсі". На вторинному ринку пропонували квартири такі ж дорогі, як у Варшаві — по дев"ять тисяч гривень за метр! — обурюється Горбатюк. — До того ж у старому помешканні можуть бути таргани чи миші. Тому постановив собі шукати квартиру в новобуді у гарному районі — на вулиці Чорновола або біля виставкового центру "Текстильник".

Наступного дня Горбатюкові запропонували оглянути двокімнатну квартиру на Лермонтова — єдину непродану в новобудові.

— Я глянув і відразу погодився придбати, — говорить рівнянин. — За послуги агентства заплатив 2500 гривень — один відсоток від суми угоди. Гадаю, що правильно вклав гроші — уже обжиті квартири на продаж нині підскочили в ціні.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному вигідніше купувати нові квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі