Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2007 17:00

У Луганську будують мікрорайон "Оксфорд"

Весь Луганськ завішаний біґбордами з рекламою "Оксфорда".

— Це наш новий престижний мікрорайон, — пояснює продавщиця хот-догів на вул. Петербурзькій (колишня Леніна).

Житловий комплекс "Оксфорд" будують поблизу кварталу Молодіжний неподалік Східноукраїнського університету ім. Даля. Його зводять за принципом "місто в місті" — мікрорайон з усім необхідним.

— У вересні заселимо перший будинок, у листопаді — другий, — обіцяють у відділі продажів компанії-забудовника "МІСК-Інвест".

Планували селити ще в грудні 2005 року, потім — у квітні 2006-го. Строки затягувалися. Уже третій рік триває будівництво, яке планували закінчити за рік.

"Оксфорд" займає територію 20 га. Під забудову відведено майже 7 га. Містечко має кілька житлових корпусів по 7–12 поверхів. Перші — нежитлові. Там будуть магазини, хімчистки, кафе й салони краси. Квартири підвищеної комфортності — 2-кімнатні площею до 97,2 кв. м, 3-кімнатні — до 125,6 кв. м, 4-кімнатні — до 141,5 кв. м і 5-кімнатні — 172,2 кв. м. Стеля — 3 м. Неподалік університетський парк, спортивний комплекс, гіпермаркет, зводять храм Олександра Невського. У майбутньому мікрорайоні житиме близько 1200 осіб.

Для Луганська, забудованого переважно п"ятиповерховими "хрущовками" та приватними одноповерховими будинками, такий мікрорайон нетиповий.

— В Луганске новостроек давненько не было, — каже підприємець Сергій Хрикін, 57 років, із Краснодона. — А я хочу взрослой дочке квартиру купить, присматриваюсь к этому "Оксфорду". Там в рассрочку квартиры предлагают.

За часів незалежності житла в Луганську будували мало, а старе дорожчало у 1,5–2 рази щорічно. Останніми ж роками тут розпочався будівельний бум. Та ціни на житло продовжують зростати. Дещо підвищилися й в "Оксфорді". 2004 року квадратний метр житла пропонували за 4–5 тис. грн. Нині ріелтори правлять від 4500 до 5200 грн за кв. м. Найдешевша двокімнатна квартира площею 74 кв. м обійдеться покупцеві у 333 тис. грн, найдорожча 5-кімнатна — у 895 тис. грн.

— Зараз в "Оксфорді" по суті ціни такі ж, як у центрі міста, — каже луганський підприємець Олександр Хубетов, 53 роки. — Наша нерухомість, мабуть, дешевша, ніж у Києві. Але дорожча, ніж у Стамбулі чи Ізраїлі.

Будівництво нового комплексу збільшило престижність та вартість житла в сусідніх кварталах — Комарова, Волкова й Гагаріна. Однокімнатні квартири там коштують 135–140 тис. грн, 2-кімнатні — 165–200 тис. грн, 3-кімнатні — 225–275 тис. грн. Найдешевшу однокімнатку в Луганську на Кам"яному Броді можна знайти за 100 тис. грн.

— Теперь все говорят "Оксфорд" с намеком на соседний университет. Хотя поначалу городок называли "Москва-Сити", — каже луганський будівельник Михайло Квасов, 53 роки.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську будують мікрорайон "Оксфорд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути