Ексклюзиви
пʼятниця, 13 червня 2008 18:44

Старі й нові "квадрати" продають по 1350 доларів

Квартири у Луцьку з початку року подорожчали на 20%. І зростатимуть у ціні щомісяця на 2,5%, вважає Валерій Мусійчук, 44 роки, директор Волинського агентства нерухомості:

— У Луцьку за однаковою ціною продають і нові, і старі помешкання. За квадратний метр просять 1350–1450 доларів, — говорить Мусійчук.

Вторинне житло купують більш охоче. Бо у квартиру одразу можна в"їжджати й жити, запевняє директор агенції. Найпопулярніший спальний район — з північного боку міста. Його  називають Жовтневим. Там однокімнатна квартира коштує $48–52 тис.

— У "хрущовці" можна знайти дешевше. Але там треба міняти всю сантехніку, батареї, — додає експерт. — У новобудовах, звісно, кращі квартири, ліфти, під"їзди нові. Але там помешкання здають теж не з євроремонтом: стяжка, штукатурка, вікна, двері, газова плитка та опалення. Решту доведеться робити самому, ремонт обійдеться щонайменше у 10 тисяч доларів.

Покупців не стало менше. Хоч нині отримати кредит на нерухомість стало важко, каже директор агентства. Банки обмежили видачу позик. Молодіжні кредити мало кому вдається отримати. Тому житло купують переважно молоді сім"ї віком від 35 років.

Зараз ви читаєте новину «Старі й нові "квадрати" продають по 1350 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути