вівторок, 03 липня 2018 00:15

Ремонт треба переробляти через рік

Львів'яни Костянтин і Зоряна Ходаки три роки тому переїхали до двокімнатної квартири в 12-поверховій новобудові. Мешкають на шостому поверсі.

— Гроші вкладали у незавершене будівництво. Дім здали на півроку пізніше, ніж обіцяли. У забудовника виникли проблеми з підведенням газу, — розповідає 28-річний Костянтин. — Почали ремонт. Завезли цемент і гіпс, пішов дощ — усе замокло. Думали, що сусіди зверху затопили. Виявилося, проблеми зі стічними трубами. Два тижні квартиру сушили. З'єднали кухню з вітальнею, вийшла простора студія. Один санвузол переробили під гардеробну. Дві вбиральні — надто велика розкіш. У квартирі жахлива звукоізоляція. Вночі здається, що зверху ходять на підборах. Сусід вирішив укріпити стелю. Витратив 130 тисяч гривень. Каже, що нічого не змінилося. Видно, забудовник схалтурив із плитами. Наше житло розміщене на стику секцій. Будинок осідає, по стінах пішли тріщини. Через рік перероблятимемо ремонт.

Із кухні є вихід на лоджію. На ній влітку відпочиваємо, поставили плетений столик і крісла. Бракує балкона. Не маємо, де сушити постіль. Зробили підлогу з підігрівом. Дружина відпочивала у Греції у подруги. Там звернула увагу, що всі підлоги обкладені плиткою. Собі так захотіла. Плитка — холодна, треба було її підігріти. Під час ремонту передумали, постелили паркетну дошку. Плитку лише у ванній залишили. Підігрівом майже не користуємося. У новобудовах подобаються великі, чисті під'їзди, скляні ліфти. Раніше жили в панельному будинку радянської забудови. Ліфт нагадував труну — вузький, темний, через день ламався. У нашій новобудові бракує ще вантажного, яким можна було б під час ремонту будівельні матеріали возити. Доводилося на шостий поверх на спині носити.

Зараз ви читаєте новину «Ремонт треба переробляти через рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі