пʼятниця, 25 липня 2008 16:05

Під дахом хрущовок будуть квартири

Міська влада Івано-Франківська збирається добудовувати на дахах багатоповерхових будинків мансардні поверхи. У піддашках улаштують квартири. Розпочнуть із хрущовок.

— Люди скаржаться, що дахи протікають, — каже керівник міського управління житлово-комунального господарства Петро Косюк, 47 років. — Часто товчуться підлітки й бомжі. Я бачив фото мансардних поверхів у Ризі, столиці Латвії. Подзвонив туди. Розпитав, як таке робити.

Надбудову можна влаштовувати лише з нотаріально завіреною згодою мешканців будинку. Пожежники вимагають прибудувати пожежний вихід та ліфт. Треба утеплювати стіни.

Собівартість "квадрату" нового житла в Івано-Франківську — $400–500, каже Косюк. Надбудова мансардного поверху обійдеться вдвічі дешевше. Не треба зводити стіни ані зміцнювати фундамент. Архітектори впевнені, що старі підмурки легко витримають ще один поверх. Міська влада сподівається знайти інвестора.

Агенції нерухомості скептично ставляться до ідеї.

— Це смішно — надбудовувати мансарди у хрущовках чи в панельках, — каже 27-річна Олена, місцевий брокер. — Простіше збудувати нове житло, аніж тулити ще один поверх на п"ятиповерхівці.

В Івано-Франківську 2,2 тис. багатоповерхівок.

Мансардні поверхи є і на кількох столичних хрущовках — на вул. Стельмаха, Дубініна та Сєченова. Київська влада вважає за краще зносити такі будинки. На їх місці ставитимуть висотки.

Зараз ви читаєте новину «Під дахом хрущовок будуть квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі