пʼятниця, 21 вересня 2007 14:54

Оренда столичного житла дорожчатиме до кінця року

Торік однокімнатну квартиру у віддаленому столичному житломасиві можна було зняти за $300 на місяць. Сьогодні — від $400, кажуть в агентстві нерухомості "Планета Оболонь".

— Причому такі квартири часто соромно й показувати, — розповідає співробітниця відділу агенції Тетяна Котенко, 48 років. — Ремонту там не робили понад десять років. Добре, якщо стоїть обшарпана меблева "стінка" початку 1980-х. Частіше пропонують мінімальний набір — диван, шафу, стіл і стільці. Під"їзди, як правило, без охорони, неосвітлені й брудні.

Восени попит на недороге житло завжди зростає. Його винаймають студенти й приїжджі заробітчани. Для них головне — низька ціна. Середня вартість оренди однокімнатної квартири становить $568,4. На початку року була $472,6. Позначилося й підвищення комунальних тарифів. Із 2006 року вони зростали двічі — до $40–60 за однокімнатну квартиру. Нині орендар має окремо з"ясувати, хто сплачуватиме квартплату.

— Вартість оренди підвищують, переважно, господарі, чиє житло потрапило під звільнення саме на час підвищення цін, — говорить Котенко. — Моя знайома й досі знімає квартиру за 300 доларів. Хоча такі випадки — виняток.

У базі даних агентства "Планета Оболонь" зараз є дві малометражні "готельки" в Деснянському районі. Їх здають по $350 . Зручності — мінімальні. Та вони недовго пустуватимуть, запевняє Котенко:

— Зате за 500 доларів на місяць запропонуємо кілька десятків квартир. Їх здають із побутовою технікою й нестарими меблями. За тисячу доларів можна знайти квартири великої площі, з дорогою обстановкою, в пристойних будинках поблизу метро.

Помісячно в Києві здають 5 тис. квартир, підрахували в "Планеті Оболонь". Охочих винайняти — значно більше. Тому вартість оренди зростатиме принаймні до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «Оренда столичного житла дорожчатиме до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі