четвер, 30 вересня 2010 02:43

Молодіжного кредиту чекають із 1990-х

Сім"ям, які купували житло за програмою молодіжного кредитування, повернули борги за  позиками в комерційних банках. Затримки тривали із 2009 року. Таке повідомили у фонді сприяння молодіжному житловому будівництву.

— Програму молодіжного кредитування відновили, для цього виділили ще 70 млн грн, каже Леонід Рисухін, 55 років, голова правління фонду.

Раніше на молодіжні кредити з Держбюджету давали 110–120 млн грн на рік.

Договори оформляють у комерційних банках. Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву повертає частину платежів за процентами — різницю між пільговою кредитною ставкою в 3% річних і відсотками банку. Зареєструватися для участі в програмі можуть сім"ї, де хоча б один член родини має вік до 35 років. Приймають і самотніх. Претенденти мають бути зареєстрованими в черзі на отримання житла у виконкомі місцевої ради.

У вересні 2010-го на молодіжний кредит чекали 17,9 тис. сімей. Найбільше зареєструвалися в Києві та на Львівщині. Киянам доводиться чекати найдовше. Деяким із кінця 1990-х.

Зараз ви читаєте новину «Молодіжного кредиту чекають із 1990-х». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі