четвер, 13 січня 2011 05:30

Маєток продають за 12 гривень

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  ”Гедлоу тауер” входить до реєстру пам’яток архітектури Великої Британії
”Гедлоу тауер” входить до реєстру пам’яток архітектури Великої Британії

Власник мережі готелів Майкл Кіссер продає один із своїх маєтків у селі Гедлоу, у британському графстві Кент.

Це 6-поверхова вежа "Гедлоу тауер" із прибудовою, зведена в ХІХ ст. у стилі вікторіанської готики. Пам'ятка архітектури заввишки 51 м.

Майкл Кіссер придбав башту 1986-го за 180 тис. фунтів стерлінгів. Це 2,1 млн грн за сучасним курсом.

— Усі шість поверхів придатні для проживання. Після бурі 1987 року я вклав у ремонт 130 тисяч фунтів. Тепер товариство охорони історичних пам'яток вимагає відновити вежу до її первісного вигляду. Склали кошторис на 1,7 мільйона фунтів. Я не можу дати такі гроші, — розповідає Майкл Кіссер, 64 роки.

За британськими законами, власник має виконувати приписи зі збереження історичної пам'ятки. Інакше оштрафують. Кіссер більше року шукав покупців. Ніхто не погоджується вкладати в реставрацію. "Гедлоу тауер" тепер продають за 1 фунт, тобто 12,3 грн.

Кілька замків в Україні віддають в оренду на 50 років. Нові хазяї з'явилися в замках біля сіл Тартаків, Старе Село Львівської області. Шукають господаря для Свірзького замку. Замість орендної плати зобов'язують реставрувати пам'ятку.

Зараз ви читаєте новину «Маєток продають за 12 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі