середа, 09 лютого 2011 20:43

Британська нерухомість упаде в ціні на 10 відсотків

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Найдорожчий у світі пентхаус продали за 140 мільйонів фунтів стерлінгів
Найдорожчий у світі пентхаус продали за 140 мільйонів фунтів стерлінгів

2009-го почали падати ціни на житло у Великій Британії, вперше з 1990-х.

Фахівці з нерухомості виводять середню вартість домоволодіння в країні. Торік вона становила 164,7 тис. фунтів стерлінгів. Тобто 2,1 млн грн. Сучасна ціна майже на 3 тис. фунтів нижча, ніж позаторік. Підрахунки зробила "Файненшл Таймз".

— За містом англійці найчастіше живуть у двоповерхових котеджах на три спальні, — каже Кріс Вільямсон, головний економіст консалтингової компанії "Маркіт". — Тепер попит на них упав удвічі. Працівники соціальної сфери, службовці мусять скорочувати витрати. Тому, якщо домовласник має намір терміново продати свою нерухомість за місяць-два, він має знижувати ціну. 2011-го це стане масовою тенденцією. Ми очікуємо, що до кінця року середня вартість домоволодіння знизиться ще на 10 відсотків.

У виграші будуть молоді британці, вважає експерт. Багато хто не міг купити житло через високі ціни. Винаймали квартири. Для придбання помешкання потрібен перший внесок — принаймні 15%. На решту оформляють іпотечну позику.

Зараз ви читаєте новину «Британська нерухомість упаде в ціні на 10 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі