пʼятниця, 08 серпня 2008 14:48

Апартаменти в центрі Києва здають за тисячу доларів на добу

Найдешевше однокімнатку в Києві можна зняти за $400 на місяць. Власники квартир розміщують пропозицію в Інтернеті або в газеті. І менш як за день знаходять квартиранта. На дороге житло, $10–15 тис. на місяць, попит такий самий, запевняють ріелтори. Ці помешкання — теж у дефіциті.

— Мій хлопець Андрій якось вирішив влаштувати мені романтичний вечір, — згадує киянка Аліса Романова, 23 роки. — За 800 доларів на добу зняв розкішні апартаменти на вулиці Хмельницького, недалеко від Опери. Це була п"ятикімнатна квартира на два поверхи. Найбільше запам"ятався санвузол. Його облаштували у великій колоні в кутку вітальні.

На річницю знайомства Андрій хотів знову замовити ВІП-апартаменти. Але усі були зайняті. Річницю відсвяткували на дві доби пізніше, коли звільнилася підходяща квартира.

У Києві є кілька агенцій нерухомості, які спеціалізуються на дорогому житлі. Телефонуємо, просимо показати квартири. На тому кінці дроту випитують: хто ви, чим займаєтеся, звідки, з ким житимете. Після цього ріелтор, який назвався Дмитром, просить дати свій телефон. За 15 хв. дзвонить на мобільний. Каже, можна оглянути дві квартири. Наступного дня телефонує знову, повідомляє про варіанти й уточнює час.

Показує три помешкання в центрі Києва — на вул. Ірининській, Руставелі та Круглоуніверситетській. Усі — в новобудовах. Починаємо з "найдешевшої" пропозиції, за $10 тис. на місяць. Вона — біля Республіканського стадіону.

— На нас уже чекає син хазяйки квартири, — Дмитро, чоловік років 30, підходить до нашого тридверного "пежо".

Проходимо через охорону, ліфтом піднімаємося на 12 поверх. Вхід тільки за перепустками. Усюди камери спостереження, розповідає дорогою ріелтор. На поверсі потрібно відімкнути броньовані двері. Далі ще одна "броня" — вхід до помешкання. Заходимо. У п"ятикімнатній квартирі дві спальні, кабінет. Просторий передпокій переходить у кухню, їдальню та залу. Власниця погодиться здати квартиру не менше як на рік.

На вул. Круглоуніверситетській, за 100 м від Хрещатика, пропонують орендувати житло на 211 кв. м. Воно теж у новій 12-поверхівці. Є підземний паркінг. Місце в ньому закріплене за кожною квартирою. Вітальня з каміном, але без меблів. В одній спальні є вихід на велику лоджію. Інша спальня має окрему ванну та гардеробну. Біля кабінету ще один санвузол із душовою кабінкою. Господарі хочуть $11 тис. на місяць.

— Поставите м"який куточок або крісла, — пояснює ріелтор Андрій. — До жовтогарячих стін добре пасують чорні меблі.

На розі вул. Ірининської та Паторжинського, у найдревнішій частині Києва, теж збудували кілька висоток. У пентхаусі в одній із них мешкає Рінат Ахметов, змовницьки повідомляє брокер. Квартира на 265 "квадратів" розташована на сьомому поверсі. Оренда — $15 тис. на місяць. Є кухонні меблі з дубу. На вікнах висять штори та тюль. Меблі у вітальню теж треба ставити свої. Але натомість є побутова техніка та камін.

— Усюди працюють кондиціонери. Є інтернет і телефон. Якщо ви збираєтеся приймати гостей, ця квартира підійде вам якнайкраще, — заохочує чоловік.

Директор столичного агентства нерухомості "Український дім" Руслан Безуглий, 34 роки, розповідає, що дорогу нерухомість здебільшого орендують українці. Для іноземців це дорого.

Житло за 15 тисяч доларів орендують українці. Для іноземців це дорого

— На оглядини, як правило, приходять посередники, а не сам орендатор. Клієнти квартир ціною 10 тисяч доларів на місяць — це здебільшого або представники посольства, або великих корпорацій. Хоч останнім часом кількість орендаторів зі сторони фірм зменшилася. У них закладений бюджет один, а ціни на житло зросли. Тепер вони шукають дешевші варіанти.

Пропозицій — обмаль, запевняє фахівець. Тим, хто хоче зняти житло дешевше ніж $1 тис. на місяць, запропонують десятки варіантів. Але з дорогих квартир — не більше чотирьох-п"яти.

— За місяць здаємо не більше десяти таких квартир, — веде далі Безуглий. — Найдорожча квартира в нашому агентстві коштує 50 тисяч доларів на місяць. Ціну підняли нещодавно з 25 тисяч.

Власники дорогих квартир здебільшого здають їх на рік і більше. Меблі, техніка та ремонт можуть не окупитися господареві, тому їх часто не ставлять. За дорогі квартири платять за безготівковим розрахунком.

Зараз ви читаєте новину «Апартаменти в центрі Києва здають за тисячу доларів на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі