понеділок, 16 квітня 2007 15:35
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Спасибі Януковичу

 

Привіт, кумо! Як стоїться в пробках? Усі в Києві страшенно матюкаються з приводу януковичівського Майдану: мовляв, і так неможливо містом проїхати, а тут іще й це. Ну що ж, це ціна демократії. Принаймні водіям не доводиться платити стільки, як організаторам майдану.

А взагалі я вважаю, що в Києві треба заборонити машини. От у Лондоні прем"єр Тоні Блер на роботу пішки ходить. Почати слід із політиків: хай їздять на метро. Але звичайних водіїв треба також заборонити. Бо вони в одній руці мобілку тримають, другою в вікно дулі іншим тичуть. А кермувати чим?

У 80 відсотках випадків, коли я в Києві пристібаю ремінь безпеки, водій хмикає і каже:

— У нас щас не обізатєльно ремні, так шо можете отстєгнуться.

Треба частіше майдани влаштовувати

Я відповідаю, що пристібаюся зі страху не перед правилами, а перед аварією. Частину водіїв це обурює:

— Ви шо, щитаєте меня плохім водітєлєм? Да я пятнадцять лєт за рульом!

Як правило, після цього вони одразу рвуть із місця, обганяючи дві вантажівки по зустрічній, аби довести, які вони шумахери, і за три хвилини розганяються до ста шістдесяти. Але яким чином це мене повинно заспокоїти?

У мого чоловіка є фраза, якою він супроводжує таких товаришів: дави на газ, козел, пекло ще досі напівпорожнє. Він боїться київських таксі, і, судячи зі статистики, небезпідставно. В Україні на тисячу населення гине втричі більше людей, ніж у Британії. Так що, може, треба частіше майдани влаштовувати. Якщо не здоровий глузд, то пробки врятують кілька душ.

Зараз ви читаєте новину «Спасибі Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі