вівторок, 16 червня 2009 17:02
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Росіянин Марковіч

 

"Мене звуть Марковіч", — представляється голос по телефону. Мій чоловік познайомився в рок-клубі для молодих музикантів (він сам до них не належить) із "російським масажистом", який дуже мало бере за сеанс. І ось я йому дзвоню, щоб домовитися про масаж. Але замість тверського чи якого-небудь самарського акценту в його голосі лунає пролетарська північ Англії.

— Марковіч — це прізвище чи по батькові? — перепитую.

— Це ім"я, — радісно вигукує він. — Я росіянин! Точніше, мій прадідусь був російський єврей. Але я намагаюся відродити зв"язок із Росією. Мене звати Марк, але я тепер так представляюся — Марковіч. Мій троюрідний брат робить мені візитівки, то там буде або двоголовий орел, або триколірний прапор... Я винайшов нову техніку масажу в російському стилі — кулаками і кісточками! Пажалуста! Фантастічна!

Недавно він увірував в Ісуса Христа

Масаж також супроводжується сімома мішками гречаної вовни. Марковіч розповідає все своє життя не по порядку: розлучення, знайомство, меню на весіллі. Він — персональний тренер, ватерполіст, офіціант у піцерії, а ще недавно увірував в Ісуса Христа. У нього також бувають проблеми зі спиною. Його сестра та її чоловік — успішні адвокати. Вони запланували вечірку й попросили його навести лад у їхньому садку, бо він іще й садівник-любитель. І він надірвався, тягаючи плити для патіо. Потім довго лежав. Я не запитую, чи його запросили на вечірку. І так видно: він не з тих братів, якими пишаються успішні адвокати.

Показуючи вправи на розтяжку, Марковіч не витримує й починає робити їх сам. Він дивиться, як грають його м"язи, і радіє. Він не хоче брати чайових й обіцяє, що ми з ним подолаємо всі хвороби.

І я раптом розумію, що ніколи не зустрічала такої щасливої людини, як Марковіч.

Зараз ви читаєте новину «Росіянин Марковіч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі