вівторок, 02 березня 2010 17:43
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Професор математики

 

Із фото на сайті знайомств зиркало чоловіче обличчя в окулярах, обрамлене баранячими кучерями і ріденькою, не зрозуміло для чого заведеною борідкою. Ну й ботанік!

Вуді назвався канадським програмістом, який щойно переїхав до Лондона. Він виявився в міру цікавим співрозмовником, і я запросила його на оперу Стравінського, куди кавалери добровільно не ходять. Вуді дуже зрадів. Він боязко поправляв мою зачіску і взагалі нерівно дихав. Але щось у ньому було не те. Я вирішила, що дуже зайнята найближчим часом.

Вуді чи не щодня писав по електронці, нарікав на простуду й погоду. Я все була зайнята. І от одного ранку його лист почався так: "Я збрехав тобі. Я одружений".

Сторінки три Вуді розповідав, яка гадина його жінка (це їй запропонували контракт у Лондоні), ділився нецікавими інтимними подробицями і зрештою виявився професором математики. А наприкінці, щоб задобрити, запропонував квиток на лекцію найвідомішого фізика світу Стівена Хокінга у Кембриджі. Я вже почала писати, куди йому треба піти, але, як на зло, саме в той день збиралася в Кембридж, саме ці кілька годин мала вільні, а лекція була про космос.

Я збрехав тобі. Я одружений

І ось ми з присоромленим професором сидимо в аудиторії з найвищою концентрацією лупи й інтелекту в світі. На сцену вивозять Стівена Хокінга в інвалідному візку. Паралізований, він спілкується, вибираючи очима слова на екрані. Кажуть, жінка-медсестра його била. "Люди мусять заселити планети земного типу, аби в разі катастрофи людство вижило як вид", — читає комп"ютер слова Хокінга. Людство в його словах постає як щось велике, шляхетне, варте порятунку. А насправді людство і складається з таких, як жонатий математик, я і Стівен Хокінг; із людей, яким і на Землі було б непогано, аби лише нас любили. Хоча інколи здається, що легше полетіти на Марс.

Зараз ви читаєте новину «Професор математики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі