неділя, 05 лютого 2006 18:51
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Не суди

 

Привіт, кумо. Пам"ятаєш, ми завжди сміялися над тупим західним світом, де на продуктах уміщують такі попередження, що просто диву даєшся? Час від часу я це бачу на власні очі. Учора готувалася до приходу гостей і купила філе лосося у прозорій упаковці. На звороті там було вказано: "Містить рибу!". От спасибі, а я думала, що купую в"єтнамський бамбук.

Із інших подібних історій. На медичній формі в моїй клініці в самому кінці маленькими літерками написано: "Якщо ви сліпий і не можете це прочитати, то звертайтеся по форму абеткою Брайля". Але найоригінальніший із написів (сама, правда, не бачила, але читала про нього) — в інструкції до шведської циркулярки: "Не зупиняти руками та геніталіями".

Однак я була б не проти, аби хтось почав застосовувати щось подібне до людей. Наприклад, щоб на лобі можна було прочитати: "самозакоханий", "занудний", "заздрісна". Уявляєш, скільки часу ми зекономили б? Не треба було б сидіти й гадати, чому з Х чи У не складаються стосунки, хоч ти ніби робиш усе, аби вони складалися. Було б одразу зрозуміло: Х — жлоб і жінконенависник, а У, наприклад, хоче твого чоловіка.

Язиката і лінива корова

Правда, тут є й інша сторона медалі. У мене також є лоб, і на ньому також було б щось написано. Хочеться думати, приємне: "Шляхетна, талановита, працелюбна, як та бджілка, і ласкава, немов киця". Хоча, імовірніше, Х та У змовляться і почеплять на мого лоба табличку "Язиката і лінива корова".

Ого, щось мені це вже не подобається! Добре, не будемо чіпляти нікому написів на лоба. Не будемо нікого засуджувати. Може, і нас хтось колись пробачить зайвий раз.

Зараз ви читаєте новину «Не суди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі