вівторок, 09 березня 2010 19:09
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Дружина професора математики

 

Із математиком ми здибалися на сайті знайомств. Він записався туди після сварки з жінкою, але швидко мені у всьому зізнався і зводив мене на лекцію про космос. Йому сподобалося говорити зі мною про чорні діри й великі вибухи. І він почав писати, що, мовляв, пішов би повечеряти, а нема з ким. Мені було з ким. Але у п"ятницю інший кавалер не зміг піти в підпільний ресторан.

"Якщо ти ще голодний, то приєднуйся", — ласкаво дозволила я. Математик відписав, що по п"ятницях вони ходять у ресторан із жінкою. "То й жінку бери", — запропонувала я. Дуже хотілося подивитися на ту жінку.

Математики, видно, люди прості, бо він так і зробив.

Підпільний ресторан працює так: господар, який чудово знається на вині, купує припаси і наймає кухаря, гості платять певну суму, і починається спілкування під джаз людей, які під час революції першими б висіли на ліхтарях за безсоромну пристрасть до рябчиків та ананасів.

Ми говоримо з банкіром про сорти вина, коли відчиняються двері — й заходжу я

І от ми говоримо з французьким банкіром про сорти вина, коли відчиняються двері — й заходжу я. Ну, не зовсім, звичайно, я. Але така ж півтораметрова, у таких же окулярах, із такою ж круглою слов"янською фізіономією. Тільки не Світлана, а Наташа, і не з України, а із Сербії.

— Дуже приємно, — сказала я, трохи не поперхнувшись рислінгом. — Ви, мабуть, жінка Вуді?

— Так, — сказала вона і засміялась моїм сміхом, тільки ще голосніше.

Може, у математиків так розум працює, що формула не змінюється навіть при спробі походу наліво? Хтозна. Я думаю, насправді професор математики страшенно любить свою жінку-професорку кібернетики — хоч вона його пиляє і не говорить із ним про чорні діри.

Зараз ви читаєте новину «Дружина професора математики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі