пʼятниця, 25 березня 2022 12:23

Запуск послуги "Посвідка на тимчасове проживання"

  Як отримати посвідку на проживання іноземним громадянам?
Як отримати посвідку на проживання іноземним громадянам?

Посвідка на тимчасове проживання в Україні є важливим і значущим документом, який необхідно оформити іноземцю, якщо він збирається проживати на території України.

Отримати посвідку на тимчасове проживання можуть іноземні громадяни з метою возз'єднання сім'ї з українським громадянином, для навчання, працевлаштування, реалізації культурної, наукової, релігійної, журналістської діяльності тощо.

Для отримання посвідки на проживання іноземні громадяни мають надати низку обов'язкових документів, серед яких:

• закордонний паспорт чи посвідчення особи іноземця з візою категорії D, копію паспорта з візовою відміткою;
• копію закордонного паспорта іноземця з нотаріально засвідченим перекладом українською мовою;
• страховий поліс на випадок хвороби;
• податковий номер іноземця (за наявності) – одну копію, завірену підписом іноземця;
• квитанції про сплату держмита.

У залежності від обставин, через які іноземний громадянин оформлює посвідку на проживання, він також повинен надати інші необхідні документи. Наприклад, це може бути свідоцтво про шлюб, документи з навчального закладу і т.д.

Зазвичай посвідка на тимчасове проживання видається протягом 15 робочих днів. Тривалість дії документу – 1 рік з правом подальшого подовження. У деяких випадках – до 3 років.

У паспорті іноземного громадянина міграційною службою робиться відповідна відмітка про видачу посвідки на тимчасове проживання. Сам документ має вигляд ID-картки з біометричними даними.

Йдучи в ногу з часом і маючи на меті спростити іноземним громадянам відвідування України юридична компанія "Бачинський та партнери" запустила експрес-послугу "Посвідка на тимчасове проживання "під ключ".

Тепер отримати посвідку на тимчасове проживання в Україні можна легко і, що найважливіше, уникаючи бюрократичних процедур та виснажливих черг. Послуга нині доступна для всіх іноземних громадян, яким потрібно оформити цей документ. Звичайно, з гарантією відповідності всім законодавчим вимогам.

Зараз ви читаєте новину «Запуск послуги "Посвідка на тимчасове проживання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі