субота, 12 серпня 2017 12:20

Стартував соціальний проект "Нова пошта" - "Кольорові посилки"

4 серпня в галереї столичного АртПричалу компанія "Нова пошта" презентувала соціальний проект "Кольорові посилки". Гостями події стали відомі персони, художники, зірки кіно та шоу-бізнесу, серед яких художники Арсен Савадов, Юрій Вакуленко і брати Юдіни, актори Володимир Горянський та Ольга Сумська, а також зірки шоу-бізнесу – Alloise, Андрій Кравчук, Віталій Козловський, дует Анна-Марія Анна Добриднєва, Рената Штіфель.

 

Подію відвідали також співачка Саша Кольцова, письменниця Лада Лузіна, міс-Україна 2015 Христина Столока, шоумени Андрій Джеджула, В'ячеслав Соломка, Сергій Комаровський та дует Володимира Мойсеєнка і Володимира Данильця.

 

Всі вони долучилися до доброї справи – власноруч створювали дизайни коробок "Нова пошта", які стануть основою проекту. Гості приходили з дітьми – наприклад, художник Матвій Вайсберг та телеведучий Олег Панюта. Разом з батьками найменші відвідувачі малювали, використовуючи найрізноманітніші засоби для творчості – олівці, фломастери, фарби та різнокольорові балончики для графіті.

Суть проекту "Кольорові посилки" проста – кожен бажаючий може створити авторський дизайн коробки "Нова пошта" в онлайн-конструкторі на сайті http://colorbox.novaposhta.ua/. Всі малюнки візьмуть участь в конкурсі. В результаті відкритого голосування буде обрано 4 дизайни-переможці, які прикрасять спеціальну серію коробок "Нова пошта". Компанія відраховуватиме по 1 гривні від продажу кожної з них на створення фотоальбомів для 2500 дітей-сиріт. Всім їм "Нова пошта" доставить ці оригінальні подарунки наприкінці року.

 

Альбоми мають назву "Книга про мене". На думку психологів, дітям, що позбавлені батьківської турботи, потрібно мати власне сховище мрій, згадок і вражень про дитинство. Це важливо для їхньої самоідентифікації і формування особистості в майбутньому. В "Книгу про мене" можна вклеювати фото, вкладати пам'ятні речі, писати. За її допомогою можна навіть вчитися читати.

Проект ініційовано в рамках стратегії корпоративної соціальної відповідальності "Нова пошта", одним із напрямків якої є популяризація книгочитання. "Книга про мене" - це багатофункціональна книжка, що поєднує в собі особистий щоденник, фотоальбом та посібник. Завдяки цьому дитина дошкільного віку за допомогою вихователя може почати вчитися читати і готуватися до школи.

 

"До цього проекту ми залучаємо нашу ключову компетенцію – легкий сервіс доставки. По завершенню проекту ми доставимо іменні "Книги про мене" дітям-сиротам особисто в руки. Пишаємося тим, який соціальний ефект матиме ця ініціатива – маленькі українці, які ростуть без батьків, матимуть власну скарбничку мрій і спогадів про дитинство. Вони можуть бути веселі чи сумні, але вони будуть. І це найголовніший результат для нас як ініціатора "Кольорових посилок", - прокоментувала PR директор "Нова пошта" Лілія Загребельна.

Гасло "Кольорових посилок" – Твори, малюй, допомагай! "Нова пошта" реалізує його спільно з Українською Біржею Благодійності (ubb.org.ua).

"Ми безмежно щасливі стати частиною цього чудового та яскравого проекту, який підіймає одну з найважливіших проблем сучасного українського суспільства. Бо діти – це наше майбутнє та надія. Допомога дітям – це одне із найголовніших завдань для нас, дорослих. Кожна дитина повинна мати історію, пам'ятати про себе маленького, бо тільки зберігаючи спогадам про минуле, ми зможемо створити щасливе майбутнє. "Книга про мене" - це шанс для дитини, позбавленої батьківського піклування, не тільки зберегти дитячі спогади та фотографії, а ще й знайти родину, бо потенційним батькам, завдяки Книзі, видається нагода краще пізнати дитину, зрозуміти її вподобання, познайомитись ближче. Дякуємо компанії "Нова пошта" за партнерство в реалізації цього важливого проекту, який завдяки мистецтву акцентує увагу українського суспільства на проблемах дітей, що так сильно потребують уваги", - зазначила Ірина Гуцал, директор Української Біржі Благодійності.

Зараз ви читаєте новину «Стартував соціальний проект "Нова пошта" - "Кольорові посилки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі