вівторок, 14 листопада 2017 15:15

Солом'яний будинок - як будувати вчать французи

З 13 по 17 листопада в Миколаєві пройде навчання українських і зарубіжних фахівців еко будівництва. Учасниками п'ятиденного курсу стали будівельники, інженери і архітектори з України, Франції, Італії та Фінляндії. У всіх бажаючих є унікальна можливість заочної участі у навчанні. Запрошуємо на YouTube канал Rainbow Ecosystem.

Протягом всього часу навчання будуть доступні онлайн трансляції, також будуть опубліковані відеозаписи інтерв'ю учасників та практичної частини з перекладом.

Організатором курсу стала проектно-інжинірингова компанія Rainbow Ecosystem, засновником якої є француз Рафаель Петі. На території виробництва Rainbow Ecosystem всі учасники навчального процесу зможуть ознайомитися з продуктом - Еко Блоком з запресованих солом'яних панелей, оштукатурених з двох сторін глиняним розчином. Представники компанії також підготували солом'яні панелі, з якими будуть працювати "студенти" під час практичної частини.

В кінці навчання нададуть сертифікат Garantie décennale, в перекладі з французької "десятирічна гарантія". Вона зобов'язує забудовника, архітектора і підрядників, які брали участь в будівництві, нести відповідальність за стійкість фундаменту і несучих частин будівлі зведеного об'єкта, навіть якщо причиною збитку є дефект грунту. Забудовник зобов'язаний укласти договір страхування до початку будівництва. Garantie décennale захищає права замовника і є запорукою безпеки будівництва індивідуальних будинків у Франції.

Лекторами курсу, присвяченому солом'яному будівництва, є Noé Solsona і Ma"l Steck, члени RFCP.

  Лектор курсу, який присвячений солом'яному будівництву, Noé Solsona
Лектор курсу, який присвячений солом'яному будівництву, Noé Solsona

Le Réseau Français de la Construction Paille - RFCP (Французька організація будівництва з соломи) була створена в 2006 році з метою об'єднати любителів будівництва будинків з солом'яних тюків.

Організація налічує 425 учасників: інноватори, професіонали і освітні центри. RFCP - це не комерційна організація, її мета популяризація солом'яного будівництва. Будинки з соломи повністю екологічно чисті, але найголовніше - вони мають високі показники енергозбереження та теплоеффектівності.

Компанія Rainbow Ecosystem вперше організовує такий курс на базі власного виробництва. В майбутньому планується організація спільноти за принципом RFCP, тільки в Україні. Суть організації в об'єднанні всіх українських еко-будівельників з соломи і разом із зарубіжними колегами обмінюватися досвідом і будувати солом'яні еко будинку по всій Україні.

  Будинки з соломи повністю екологічно чисті
Будинки з соломи повністю екологічно чисті
Зараз ви читаєте новину «Солом'яний будинок - як будувати вчать французи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі