четвер, 17 червня 2021 15:16

Щоб усунути залежність, слід подолати її причини

Залежність від алкоголю, тютюну, наркотиків, їжі або ігор може зіпсувати життя навіть успішних людей та їх сімей. Щоб цього не сталося, не можна ігнорувати проблему. Потрібно серйозно поставитися до неї і при перших ознаках взятися за вирішення.

  Центр психологічної допомоги Rexab
Центр психологічної допомоги Rexab

Лікувати такі недуги пацієнтам дуже важко психологічно. Складно також потім проходити реабілітацію і зрештою назавжди позбутися залежності. Для цього потрібна підтримка професіоналів. Її надає центр психологічної допомоги Rehab.net.ua у Києві. Він забезпечує успішне подолання проблем людям, які зіткнулися з алкогольною, наркотичною, харчовою та ігровою залежностями. Має все необхідне для соціальної адаптації.

Ключовими принципами діяльності клініки є анонімність та конфіденційність. Вона функціонує на базі акредитованої Міністерством охорони здоров'я України психіатричної і наркологічної клініки "МЕДЛЮКС". Надає усю необхідну сучасну медичну допомогу європейського рівня, відповідно до стандартів МОЗ.

  Центр психологічної допомоги Rehab допомагає подолати проблеми людям, які зіткнулися з алкогольною, наркотичною, харчовою та ігровою залежностями
Центр психологічної допомоги Rehab допомагає подолати проблеми людям, які зіткнулися з алкогольною, наркотичною, харчовою та ігровою залежностями

Методи реабілітації розробляються для кожного пацієнта індивідуально. Працівники центру використовують лікувально-діагностичну і лікувально-відновлювальну програми, медико-психологічне обстеження, елементи програми "12 кроків", арт-терапію, когнітивно-поведінкову терапію. У якості додаткової оздоровчої практики проводять сеанси йоги.

Результат лікування буде довготривалим і надійним, якщо не тільки боротися з наслідками залежності, як це роблять при кодуванні. Слід усувати причини, які привели залежності - біологічні, психологічні та соціальні. Тільки ретельно підібраний комплекс заходів по боротьбі з алкоголізмом і наркоманією позбавить людину настирливої думки про вживання шкідливих речовин.

Не існує якоїсь однієї причини розвитку залежності. Особливості психотипу, генетична схильність, психологічні і соціальні проблеми в комплексі формують хворобливу пристрасть до алкоголю і наркотиків. Щоб запобігти відновленню залежності, слід провести психологічну реабілітацію і усунути всі причини хвороби.

  Робота з групою співзалежних Rexab
Робота з групою співзалежних Rexab

Більшість послуг надаютьсь на базі клініки. Зняття наркотичної ломки фахівці рекомендують проводити в умовах стаціонару. Виїзд лікаря-нарколога додому можливий лише для зняття гострої алкогольної інтоксикації.

Центр психологічної допомоги "Rehab" надає підтримку батькам залежних. Працює за програмами для співзалежних.

Детальніше про реабілітацію після лікування залежностей дивіться на сайті rehab.net.ua, або за телефонами +38 (067) 812 58 58, +38 (044) 221 24 54.

Зараз ви читаєте новину «Щоб усунути залежність, слід подолати її причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі