вівторок, 05 лютого 2019 10:26

Шкіряне взуття: секрети догляду

Шкіряне взуття: секрети догляду
Правила догляду за взуттям, які подовжать термін служби улюбленої пари

Практична, довговічна, красива і міцна – все це шкіра. Цей матеріал чудово зберігає тепло, забезпечує вентиляцію і досить стійкий до появи запаху, що робить його просто ідеальним для виробництва якісного взуття. Мало того, що в туфлях або черевиках з натуральної шкіри комфортно, плюс до всього вони виглядають стильно і дорого. Але не варто забувати, що будь-який матеріал вимагає певного догляду для підтримки своїх якостей і зовнішнього вигляду. Виконуючи ряд простих правил, ви легко зможете продовжити термін служби улюбленої пари, а ось що конкретно потрібно робити і як — читайте нижче.

При купівлі нової пари, не забудьте про засоби для догляду. Чоловіче взуття теж потребує спеціальної "косметики", а мінімальний її набір повинен складатися з крему, воску, просочення, щіток різної жорсткості і м'якої ганчірочки. Якщо ви хочете забезпечити свою шкіряну пару всім необхідним, тоді подбайте про поліролі, дезодоранти, шампуні і аерозолі, що відновлюють колір. Піна і шампунь прибирають розводи і бруд, а також допомагають підтримувати колір, крема забезпечують еластичність шкіри, продовжуючи термін її експлуатації, поліролі захищають від вологи, аерозолі відновлюють колір, а просочення мають брудо- і водовідштовхувальні властивості.

Відразу після придбання, слід приділити увагу базовій обробці взуття і просочити її кремом. Це запобігає пересиханню і захистить делікатний матеріал від вологи, солі і реагентів. Після кожного носіння необхідно протирати взуття ганчіркою, видаляючи пил і бруд, а якщо пара намокла - сушити. При цьому сушка повинна проводитися тільки природним шляхом при кімнатній температурі. В іншому випадку може статися пересихання і деформація шкіри.

Обробляти кремом можна тільки повністю сухий виріб, і краще робити це на ніч, щоб засіб добре просочив шкіру. Повторювати подібну процедуру варто два рази на тиждень. Не забувайте про водовідштовхувальні спреї. Коли на вулиці сиро і мокро їх можна використовувати кожен день, а в суху погоду досить одного разу на місяць. Замшеві і лакові моделі в дощ і сльоту не варто носити.

Зберігати шкіряну пару краще в колодках, бажано дерев'яних, але підійдуть і формотримачі з будь-якого матеріалу. Це запобігає утворенню заломів і тріщин, забезпечить первозданний зовнішній вигляд. В ідеалі одну і ту ж пару краще не носити кілька днів поспіль. Взуття повинне "відпочивати" і сохнути природним шляхом, а це може зайняти 12-16 годин. Не забувайте і про профілактику, обробляючи підошву спеціальними засобами раз на кілька місяців і змінюючи набійки.

Зараз ви читаєте новину «Шкіряне взуття: секрети догляду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі