середа, 26 червня 2019 12:03

Скільки зараз коштує побудувати будинок в Україні?

Будівництво будинку - особлива затія, коли потрібно все детально прорахувати і проаналізувати. Важливий точний розрахунок найдрібніших елементів, які вплинуть на хід будівництва. У деяких ситуаціях гроші викидаються на вітер, тому що немає належного плану, а будівельники ігнорують елементарні норми. Основою будь-якого будівництва завжди буде проект одноповерхового будинку (приклад за посиланням: https://dom4m.com.ua/proekty-odnoetazhnyh-domov/ або будівлі на кілька поверхів, де є докладні роз'яснення, плани і докладні розрахунки.

  Ціна будівництва дому включає такі параметри, як рельєф ділянки, властивості грунту, доступність ділянки, розмір будинку
Ціна будівництва дому включає такі параметри, як рельєф ділянки, властивості грунту, доступність ділянки, розмір будинку

Як формується вартість будівництва?

Ціна будь-якого будівництва включає наступні параметри.

1. Рельєф ділянки. При наявності ідеально рівної ділянки ніяких проблем не буде, але якщо вона нерівна або розміщується на пагорбі, будуть витрачені додаткові кошти на облаштування.
2. Властивості грунту. Залежно від виду грунту потрібно застосування спеціальних видів фундаментів.
3. Доступність ділянки. Вартість доставки матеріалів і устаткування збільшується, якщо є проблеми з під'їздом до ділянки.
4. Розмір будинку. Чим більша площа, тим вища вартість будівництва будинку.

Багато хто відзначає ключову роль проекту, який використовується як основа будівництва і є основоположним елементом. Дешевше обійдуться типові проекти, а не індивідуальна розробка з урахуванням рекомендацій клієнтів.

Приклади оптимальних проектів

Один з цікавих проектів загальною площею 30 кв. м. може застосовуватися як гостьовий будинок або сауна. Вартість використовуваних матеріалів для споруди - 6,3 тис. доларів, а роботи обійдуться в 5,5 тис. За цю ціну клієнти отримують облаштування стрічкового фундаменту, дерев'яні перекриття, утеплювач, дерев'яний каркас і багато іншого.

Другий приклад - це проект на 76 кв. м. з невеликою терасою. Тут є дві спальні кімнати, велика вітальня, кухня, ванна кімната і санвузол. Ідеальний проект для проживання 1-2 чоловік. Загальна вартість такого задоволення становить 25,3 тис. Стіни зроблені з дерева і додатково утеплені, зсередини обшивка з гіпсокартону, зовнішня обшивка зроблена з сайдинга.

Варіант з більшою площею включає 140 кв. м. Крім традиційних кімнат є 4 спальні, гараж і велика тераса. Для будівництва стін використаний газоблок. Підсумкова вартість - 38,3 тис. У ціну не входить вартість вікон і внутрішніх робіт.

Висновки

Навіть одноповерхові проекти будуть оптимальним рішенням для житла. Використання передових технологій дозволить заощадити, а покупка правильної ділянки - це половина успіху.

Зараз ви читаєте новину «Скільки зараз коштує побудувати будинок в Україні?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі