понеділок, 12 квітня 2021 15:01

Скільки коштує хороший хостинг сайту?

Створення будь-якого веб-ресурсу включає в себе певні витрати: реєстрацію доменного імені, покупку хостингу, установку SSL-сертифіката, розробку самого веб-сайту і його подальше просування. Для початку варто розібратися в одній з найбільш базових і великих тем тут — це вартість хостингу.

Відразу скажемо, що надійний хостинг для сайту не може бути безкоштовним або дуже дешевим. Ціни на хостинг в Україні залежать від багатьох чинників:

• Типу хостингових послуг.
• Компанії-провайдера.
• Устаткування і програмного забезпечення, яке лежить в основі сервісу.
• Додаткових послуг та їх якості (наприклад, технічної підтримки).

Щоб зрозуміти, як вибрати хостинг, потрібно спочатку знайти відповідний тип хостингу.

 

Віртуальний хостинг

Це найдешевший варіант, який часто вибирають новачки. Такий сервіс надає вам в користування невелику частину сервера — хостинговий аккаунт. Зручно, що всі налаштування можна виконувати за допомогою графічної контрольної панелі, а також те, що контроль над працездатністю сервера повністю лежить на провайдері. При цьому ви отримуєте обмежений доступ і чітко визначені серверні ресурси, ряд з яких ви ділите з іншими аккаунтами на сервері.

Скільки коштує хостинг віртуальний

• Середня вартість початкового замовлення сервісу — $ 2.91 - $ 5.24 в місяць.
• Середня вартість продовження послуги — $ 3.63 - $ 6.21 в місяць.

Віртуальний виділений сервер (VPS)

Послуга VPS-хостингу дозволяє отримати можливості виділеного сервера за меншу вартість: максимальну ізольованість від "сусідів" по серверу, кореневий рівень доступу, можливість підбирати програми і налаштовувати їх під ваш веб-проект. Керувати таким типом хостингу складніше, ніж віртуальним хостингом. Послуга надається без графічної контрольної панелі і потрібно знати, як працювати з сервером за допомогою консолі і SSH-команд. Крім того, потрібно контролювати різні служби сервера самостійно.

Скільки коштує VPS-хостинг

• Середня вартість початкового замовлення сервісу — $ 17.01 - $ 26.69 в місяць.
• Середня вартість продовження послуги — $ 18.19 - $ 29.15 в місяць.

Крім того, VPS-хостинг може зажадати додаткових оплат:

• Якщо ви вирішите встановити графічну контрольну панель, то багато ліцензій на панелі коштують грошей. Наприклад, Direct Admin — від $ 2 в місяць, сPanel — від $ 15 в місяць.
• Послуги серверного адміністрування, якщо ви не знаєте, як працювати з сервером самостійно. Ціни на це дуже різні, так як є фріланс-пропозиції і послуги самих хостерів.

Виділений сервер

Це найдорожча послуга, яка надасть вам в користування цілий фізичний сервер. Так само як і VPS, виділений сервер вимагає знань і навичок для роботи з машиною за допомогою консолі і SSH-команд.

Скільки коштує виділений сервер

Середня вартість виділеного сервера — від $ 27 до $ 100 в місяць. Однак, тут все залежить багато в чому від того, наскільки потужну машину ви хочете отримати.

Так само як і для VPS, виділений сервер можуть супроводжувати додаткові витрати:

• Установка графічної панелі управління. Наприклад, Direct Admin — від $ 2 в місяць, сPanel — від $ 15 в місяць.
• Послуги серверного адміністрування.

Розуміючи середню вартість хостингу в Україні, враховуйте також додаткові фактори, що впливають на вартість, і не шукайте найдешевший варіант. Якість і надійність багато в чому залежить від провайдера, якого ви оберете. Тому почніть з вивчення рейтингу компаній і відгуків про них. Коли ви знайдете кілька хороших компаній, проаналізуйте, що обґрунтовує їх ціни (наприклад, яке обладнання і що входить в пакет послуг). Тільки після такого аналізу можна вибрати хороший хостинг сайту.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує хороший хостинг сайту?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі