середа, 16 червня 2021 08:00

Розрахунок ефективної продуктивності твердопаливного обладнання

Розрахунок ефективної продуктивності твердопаливного обладнання
Котли бренду Altep мають великий вибір потужностей, які легко підібрати для різних типів приміщень

Грамотна калькуляція інтенсивності котла — важливий процес при виборі опалювальних агрегатів. Малопотужні прилади не здатні забезпечити теплом будинок, у той час як занадто ємнісні призведуть до перевитрат палива.

Автономна система опалення — це не тільки незалежність від погодних умов і примх комунальників, але й суттєва економія. Щоб не викидати гроші на вітер, необхідно правильно провести розрахунок необхідної теплової потужності та підібрати відповідний теплоагрегат.

Розраховуючи продуктивність котла, слід ураховувати багато чинників, серед яких:

• кліматичні умови регіону проживання (середні температури за найхолодніший період року);
• необхідність в організації гарячої води;
• теплові витрати;
• поверховість будівлі;
• параметри та матеріали конструкцій будинку (товщина стін, підлогового покриття, розміри та кількість вікон і дверей тощо);
• ступінь утеплення будинку тощо.

Розрахунок робиться за формулою: P = k × S/10, де Р — пропускна спроможність котла, S — опалювальна площа, k — коефіцієнт, що враховує тепловитрати.

Залежно від типу спорудження показник тепловитрат коливається в таких межах:

• 0,8 — для приміщень, що мають підвищену теплоізоляцію;
• 1,0 — для будівель із середнім рівнем утеплення;
• 1,2—1,5 — для неутеплених домівок.

Чому розрахунок потужності — такий важливий етап у виборі обладнання, адже можна обрати котли із запасом потужності. Це судження помилкове, і такий вибір може призвести до непередбачуваних проблем, наприклад: зменшення ККД обладнання, необхідність придбання запасних елементів. Відповідно, це зумовить додаткові витрати, швидке зношення комплектуючих, утворення конденсату тощо.

При використанні двоконтурної системи підігріву води слід обирати теплоагрегати з підвищеним рівнем потужності на 25 %. Котли з великим запасом продуктивності можуть призвести до зниження ККД, тому спеціалісти не рекомендують їх купувати.

Коли ви вже визначилися з необхідною потужністю котла, який потрібен саме вашому будинку, час телефонувати нашим менеджерам. Твердопаливні котли бренду Altep представлені широким рядом котлів із різним рівнем інтенсивності для опалення будь-яких приміщень.

Зараз ви читаєте новину «Розрахунок ефективної продуктивності твердопаливного обладнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі