вівторок, 11 травня 2021 16:43

Прокладка траси під кондиціонер. Що перевіряти, щоб не було проблем

Закладка магістралі під кондиціонер - вид підготовчої роботи під установку спліт, мульти спліт системи в офіс квартиру або приватний будинок. Процес полягає у змотуванні комунікацій, що складаються з мідних трубок, дроту, утеплювача, металопластикового дренажу в одну лінію. Потім підготовлена фреонова магістраль ховається в заздалегідь пророблені штроби. Передній кінець траси випирає зі стіни під кутом 90 градусів, а задній виходить на вулицю для підключення зовнішнього блоку. Компанія Орк Сервіс рекомендує замовити прокладку траси під кондиціонер і обрати побутову спліт систему з монтажем у Києві та Україні від однієї фірми. Коли у клієнта з якихось причин не виходить домовитися про виконання всього комплексу робіт з кондиціонування приміщень в одній компанії, рекомендуємо обов'язково перевірити такі ключові моменти перед прийняттям робіт по монтажу трас під настінні кондиціонери:

    1. Відступ на штори береться близько 20 см. Довжина внутрішнього блоку в межах 70 - 80 см. Відповідно нижній лівий край спліт системи повинен починатися на відстані 1 метра від стіни, за умови відсутності на даній ділянці меблів. Відступ зверху від стелі до охолоджувального блоку дорівнює 10 см.
 
    1. Перевірте утеплювач для мідних труб на розрив. Він не повинен рватися від руки. В іншому випадку попросіть майстра замінити утеплювач на більш якісний, наприклад марки Олігопен. Переконайтеся, що утеплювач покриває всю довжину фреонової магістралі.
    2. Траса для кондиціонера, розташована зліва на стіні від вікна, повинна починатися з петлі йде вправо під вікно. Якщо закласти магістраль і не зробити петлю або зробити занадто різкий кут, що виходять трубки заламувати при монтажі спліт системи. Це відбувається у недосвідчених або безвідповідальних майстрів, помилки яких часто виправляють бригади Орк Сервіс, причому інколи доводиться псувати ремонт.

 

  1. Дренажна трубка завжди йде знизу магістралі та виходить з неї на вулицю. Простежте, щоб довжина дренажної труби була достатня, щоб не капало на сусідський кондиціонер. Особливо в кутах металопластиковий дренаж повинен не згинатися під критичним кутом. Хороший майстер завжди продуває дренаж після укладання, видуваючи залишки облицювання будинку і перевіряючи на вільне проходження води.
  2. Кінці мідної труби повинні бути щільно замотані ізолентою, але не скотчем. Недобросовісні майстри погано змотують кінці трубок, в результаті траса забивається сміттям. У таких випадках, крім обов'язкової вакуумаціі контуру, необхідно промивати магістраль фреоном. Пил та сміття що залишилися в мідної траси поступово вибивають компресор спліт системи з ладу.
  3. Підключення зовнішніх блоків спліт системи завжди здійснюється з правого боку, тому потрібно робити необхідний запас траси для підключення зовнішнього блоку. Неякісною прокладкою магістралі під кондиціонер вважається витяг занадто коротких трубок. В результаті бригадам монтажників доводитися подовжувати трасу, що збільшує вартість монтажу кондиціонера.

Як ми бачимо, існує багато нюансів щодо виконання якісних підготовчих робіт під кондиціонери, тому компанія Орк Сервіс рекомендує заказувати послугу закладки магістралі під кондиціонер та купить настінну спліт систему з установкою у Києві та Україні від однієї компанії під ключ.

Зараз ви читаєте новину «Прокладка траси під кондиціонер. Що перевіряти, щоб не було проблем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі