середа, 06 січня 2021 13:51

Плюси і мінуси натяжних стель

 

Натяжна стеля являє собою конструкцію, що складається з полотна, яке в натягнутому стані фіксується під справжньою стелею за допомогою багет, що кріпляться до стін. По виду матеріалу полотна бувають тканинні і ПВХ натяжні стелі.

Плюси натяжних стель

Найголовніша незаперечна перевага – їх чудовий зовнішній вигляд за доступною ціною. Можна сказати, що на сьогоднішній день ні один інший вид обробки верху приміщення не може похвалитися таким поєднанням краси і низької ціни.

Інші переваги:

1. Велика різноманітність варіантів. Наприклад, натяжні плівкові стелі можуть похвалитися приблизно 250 варіантами колірних рішень. Плюс до цього додайте велика кількість варіантів конструкцій:

• двох і багатоколірні;

• з фотодруком, в тому числі і з 3D малюнками;

• "Зоряне небо" − дуже правдоподібна ілюзія зоряного неба;

• ширяльні стелі і повітряні лінії;

• багаторівневі натяжні стелі, в т. ч. і різьблені (apply).

Також слід додати, що плівкові стелі мають і безліч фактур. Полотна бувають матові, глянцеві, сатинові, під шкіру, велюр, дерево.

2. Практичність. Натяжна стеля – це не тільки красиво, але й практично:

• довговічність – від 12 років;

• з її допомогою легко можна приховати різні інженерні системи – короби вентиляції, кабелі і т. д.

• герметичність – плівкове і більшість тканинних полотен затримають воду при затопленні вашої квартири зверху;

• простота догляду – всі натяжні полотна можна пилососити і протирати вологою ганчіркою, крім того вони обробляються антистатичним зарядом, тому відштовхують пил.

 

3. Швидкість монтажу. Стандартна однорівнева натяжна стеля в приміщенні до 25 м2 встановлюється за 3-4 години. При цьому не треба виносити меблі, досить зрушити її в центр кімнати. При монтажі не утворюється бруду, так як немає мокрих робіт, і практично не утворюється пилу.

4. Доступна ціна. Зараз вартість квадратного метра натяжної стелі стартує з 175 грн. (з установкою). Якщо врахувати, що для нього немає необхідності в підготовці поверхні (шпаклювати, ґрунтувати, закладати тріщини і т. д.) і що її термін служби складає мінімум 12 років, то це дійсно один з найбільш економних варіантів.

5. Спеціальні властивості. Є акустичні полотна (для нічних клубів та інших приміщеннях з підвищеним шумом), антибактерицидні (для медичних та дошкільних установ), брудовідштовхуючі – для запилених місць.

Мінуси натяжної стелі

По суті, мінусів у натяжних стель немає. Розглянемо псевдо мінуси, тобто надумані недоліки, яких об'єктивно немає.

 

1. Екологічна небезпечність. Всі натяжні полотна (плівка ПВХ тканину) на 100% штучний матеріал. Але якщо ви купили продукцію відомого бренду, то ніякої небезпеки немає. Їх полотна сертифіковані, в т. ч. і для європейського ринку. Принаймні, натяжна стеля не більш небезпечна, ніж меблі з МДФ і ДСП, які стоять у ваших квартирах, ламінат і т. д.

2. Боязнь негативних температур. Дійсно, плівка ПВХ боїться морозів. Але в таких приміщеннях можна встановити тканинні полотна, які витримують і мінус 450С.

3. Натяжна стеля забирає висоту. Однорівнева плівкова стеля забирає 3-4 см заввишки. Для квартир з висотою стель 260-270 см це становить 1-1,5%. Візуально таке зменшення не відчувається. Не кажучи вже про більш високі приміщення.

Таким чином, натяжна стеля на сьогоднішній день є найоптимальнішим варіантом обробки верху практично для всіх приміщень – житлових, офісних, адміністративних.

Зараз ви читаєте новину «Плюси і мінуси натяжних стель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі