понеділок, 17 лютого 2020 09:29

Пес-інвалід працює нянькою для кошенят

Німецька вівчарка Тайсон працює нянькою в притулку для тварин "В добрі руки". Пес доглядає кошенят разом із волонтерами, грається із ними, виховує.

"Тайсон уже дорослий пес, йому майже п'ять років. Проте потрапив до нас ще 5-місячним щеням, - розповідає керівник притулку Катерина Жуковська. -Господарі віддали через вроджену хворобу тварини. У Тайсона дисплазія тазостегнових суглобів. Він погано ходить, дуже кульгає на задні лапи. З віком здоров'я лише погіршується - викривлюється хребет. Постійно відвідуємо лікарів, проходимо обстеження. Добре, що нам віддали, а не лишили на вулиці. Міг не вижити".

Нянькою для котів собака став випадково. Працівники притулку "В добрі руки" посилили його в будинку окремо від інших псів, аби зберегти здоров'я. Там і знайшов собі заняття по душі.

  Німецька вівчарка Тайсон працює нянькою в притулку для тварин "В добрі руки"
Німецька вівчарка Тайсон працює нянькою в притулку для тварин "В добрі руки"

"У нас є спеціальна кімната, де живуть малі кошенята. Тайсон почав ходити туди разом із доглядальником. Йому подобається з котами. Він лащиться із ними, дозволяє по собі повзати, стрибати. Може брати за шкірки і переносити із місця на місце. Коти теж його люблять, зовсім не бояться. Хоча новенькі спершу з обережністю ставлять до пса, але потім дивляться на інших малят і собі починають гратися. На перший погляд це здається незвичним, адже ззовні він суворий, здоровий пес із чорним хутром. Але насправді спокійний, врівноважений, схожий на людину", - каже Жуковська.

Тайсона обожнюють волонтери та відвідувачі. Кажуть, він дуже добрий та привітний. Завжди вітається, даючи лапу.

"У притулку є багато тварин і всі пережили чимало лихого. Але історія Тайсона завжди мене розчулює. Його зрадили господарі, а він зміг зберегти у собі доброту і довіру до людей. Знаючи такі ситуації, розуміємо, наскільки важливо допомагати таким установам", - говорить Володимир Пришва, працівник інтернет-магазину зоотоварів Familypet.

  Німецька вівчарка Тайсон працює нянькою в притулку для тварин "В добрі руки"
Німецька вівчарка Тайсон працює нянькою в притулку для тварин "В добрі руки"

Familypet співпрацює із благодійним фондом "В добрі руки". Привозять туди корм та передають кошти - 3% від суми всіх оплачених замовлень. А власникам собак та котів, яких забрали з притулку, обіцяють спеціальні бонуси в магазині. Там мають великий асортимент якісних товарів для тварин за доступними цінами. Також пропонують консультацію щодо догляду за домашніми улюбленцями. Магазин, хоч і існує недавно, та уже завоював хорошу репутацію і користується популярністю серед покупців.

Зараз ви читаєте новину «Пес-інвалід працює нянькою для кошенят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі