середа, 24 листопада 2021 17:03

Натуральний камінь у будівництві. Піщаник варто обирати для фундаменту, а сланець – для облицювання

У світі налічується більше 5000 різновидів природного каменю. Але не всі можна використовувати у будівництві. А який натуральний камінь купити варто для будівництва, розкажуть спеціалісти компанії Kanyon. Вони багато років працюють з цим матеріалом, тому знають, яка порода буде найкращим рішенням для фундаменту та цоколю будинку, для облицювання та альтанки.

  Натуральний камінь - це must have у сучасному будівництві та ремонті
Натуральний камінь - це must have у сучасному будівництві та ремонті

Новий дім, господарська споруда чи об'єкт зони відпочинку мають бути довговічними, міцними та витримувати температурні перепади, активну експлуатацію. Тому обирати будівельний матеріал варто ретельно. В першу чергу, потрібно звертати увагу на технічні характеристики, а вже потім орієнтуватись на фактуру та колір.

Природній камінь має різну структуру і технічні характеристики. І це варто пам'ятати, адже тим каменем, з якого ви зробите фундамент, неможливо буде облицьовувати стіни будинку, і навпаки. Про основне призначення найпопулярніших пород ми розкажемо нижче.

Піщаник. Майстри цінують цей камінь за його гарні показники теплопровідності та міцність. Піщаник може витримати навантаження рівне 2500 кг на сантиметр "квадратний". Ці технічні характеристики дозволяють використовувати його для фундаментів і стін споруди.

Бутовий камінь. Цей натуральний матеріал може бути різного походження, тобто мова йде про вапняк, доломіт та піщаник. Власне це і впливає на характеристики бутового каменю - він може бути неправильною форми і мати різні показники міцності. В результаті це і визначає його використання чи в фундаменті, чи в огорожах.

Сланець. Цей натуральний камінь розшаровується, тому в фундаменті його не потрібно використовувати, а ось для облицювання приміщень, фасадів, або у якості матеріалу для покрівлі – саме те рішення.

Граніт. Це дуже міцний будівельний матеріал, як рубаний, так і кусковий. Його міцність та широка кольорова палітра дозволяють обирати варіанти застосування – це і зведення будинків, їх облицювання, елементи декору та ландшафтного дизайну. А, наприклад, гранітний щебінь часто застосовують для основи дорожнього покриття.

Мармур. Дорогий, красивий та міцний камінь, до всього ж його легко обробляти. Тому найчастіше це ідеальний матеріал для облицювання, створення елементів декору.

Туф. Цей натуральний камінь використовують із давніх часів. Ця порода дуже популярна у Вірменії, власне, на території цієї країни знаходиться близько 90% запасів туфу. Споруди із туфу довговічні та міцні, водостійкі, мають гарні звуко- та теплоізоляційні властивості. Цей натуральний камінь використовують не тільки в будівництва, ще одна сфера застосування – дизайн інтер'єру та ландшафту.

  Натуральний камінь - це must have у сучасному будівництві та ремонті
Натуральний камінь - це must have у сучасному будівництві та ремонті

Як бачите, вибір матеріалів достатній, а їх фактура і різноманітні кольори роблять споруди та інтер'єри вишуканим та естетичним. Тому натуральний камінь - це must have у сучасному будівництві та ремонті.

Зараз ви читаєте новину «Натуральний камінь у будівництві. Піщаник варто обирати для фундаменту, а сланець – для облицювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі