пʼятниця, 21 червня 2013 12:47

Надія для дітей з психоневрологічними захворюваннями

 

Тетяна Єльчиць, науковий консультант, канд.мед.наук

Інституту технологій оздоровлення

"Нове в медицині"


Дитячий церебральний параліч (ДЦП), епілепсія, психоорганічний синдром з когнітивними порушеннями, спадкові захворювання центральної нервової системи, розумова відсталість, гіпердинамічний синдром, розлад і затримка розвитку мовлення, ранній дитячий аутизм – ці страшні захворювання калічать долі дітей, стають важким моральним, соціальним та економічним тягарем для родичів проблемної дитини та країни в цілому.

Лікування таких дітей у багатьох випадках, на жаль, взагалі буває безперспективним.

Застосування у дитячій психоневрології новітнього вітчизняного методу об'ємного пневмопресингу, розробленого в Інституті технологій оздоровлення "Нове у медицині" (м.Київ) доктором технічних наук, професором І.В.Таршиновим та успішно застосованим у клінічній практиці доктором медичних наук, професором А.П.Чуприковим, не тільки дає надію на покращення стану хворих дітей, а й забезпечує реальні позитивні результати їх лікування.

На сьогодні у лікуванні психоневрологічної патології у дітей прагнуть проводити комплексне поєднання фармакологічних, нейропсихологічних, фізіотерапевтичних та педагогічних засобів.

Відомо, що у психоневрологічних хворих часто виявляються ознаки порушення мозкового кровообігу, що змушує лікарів призначати хворим препарати, які поліпшують мозковий кровообіг, але при цьому не виключені побічні ефекти і розвиток ускладнень. Тому є доцільним використання медичного комплексу "Біорегулятор", який дозволяє методом пневмопресингу – примусового прискорення мікроциркуляторних процесів, у тому числі у судинах головного мозку, отримувати суттєві позитивні результати у лікуванні дітей з ураженнями нервової системи.

Під впливом пневмопресингу значно активізуються місцева та системна гемодинаміка та лімфообіг. З покращенням кровообігу зростає надходження поживних речовин та кисню до органів, тканин та клітин. Нормалізація функцій венозної системи крові та лімфатичної системи сприяє очищенню організму від шкідливих "шлаків". При цьому відновлюється функція рецепторів шкіри, м'язів, сухожиль, внутрішніх органів, поліпшується провідність та регенерація нервів.

В залежності від сили тиску і тривалості впливу пневмопресингу поліпшується функціональний стан кори головного мозку, зменшується нервове збудження, посилюються процеси гальмування в корі великих півкуль, у зв'язку з чим спостерігається зменшення болю, знижується втома, підвищується увага і сприйняття, поліпшується пам'ять.

Сенсаційними можна вважати результати лікування дитячого аутизму. На сьогодні існує багато медичних та соціально-економічних проблем допомоги дітям-аутистам. Жахливим є те, що після 18-ти років таких дітей переводять до категорії психічних хворих, що унеможливлює їх нормальну життєдіяльність у соціумі.

Застосування об'ємного пневмопресингу, як самостійного лікувально-оздоровчого методу, так і комплексного лікування дітей із синдромом аутизму довело його високу ефективність. Лікування доцільно починати як можна раніше – з 2-х - 3-х років.

У результаті проведених досліджень був розроблений, узгоджений із Міністерством охорони здоров'я України та виданий інформаційний лист №174-2009 "Застосування пневмопресингу у дитячій психоневрології", у якому дані рекомендації щодо широкого використання у практичній діяльності дитячих психіатрів, невропатологів, фізіотерапевтів медичного комплексу "Біорегулятор".

Маємо надію, що інформація, розміщена у журналі Верховної Ради України "Вече", приверне увагу народних обранців, організаторів, охорони здоров'я, лікарів, вчених-медиків, суспільних організацій, зокрема Фонду допомоги дітям із синдромом аутизму "Дитина з майбутнім" та батьків хворих дітей до розробленої нами новітньої вітчизняної технології лікування дітей із психоневрологічними захворюваннями, яка глибоко досліджена і дає реальні позитивні результати.

Наша адреса:

м. Київ, вул. Л. Толстого, 9-а

тел./факс: (044) 235-83-77, 537-23-32,

www.itohealth.com.ua

[email protected]

Зараз ви читаєте новину «Надія для дітей з психоневрологічними захворюваннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі