четвер, 28 грудня 2017 16:55

Київстар планує запустити 4G у першій половині 2018 року

Київстар планує запустити 4G у першій половині 2018 року
Мобільний оператор Київстар уже підготував мережу до запуску мобільного інтернету на частотах 1800 МГц

Президент Київстар Петро Чернишов заявив, що мобільний оператор уже підготував свою мережу до запуску мобільного інтернету нового покоління на частотах 1800 МГц і закупив додатково базові станції для 4G на частотах 2600 МГц, аукціон на які пройде вже у кінці січня.

Раніше у компанії заявляли, що для повноцінного запуску 4G в Україні частот 2600 МГц недостатньо, адже їх радіус дії в 3 рази менше, ніж на частотах 1800 МГц.

Тендер на частоти 1800 МГц має відбутися вже в лютому 2018 року.

Для того, щоб користуватися 4G, потрібен відповідний смартфон – з підтримкою "четвертого покоління". Крім того, щоб скористатися у майбутньому 4G-інтернетом, потрібна ще й відповідна SIM-карта - USIM. Абоненти Київстар можуть замінити свої сім-карти на USIM у фірмових магазинах мобільного оператора безкоштовно, це займає кілька хвилин. Контрактним абонентам для заміни сім-карти необхідно мати з собою паспорт.

Для абонентів Київстар є спеціальні коди, які допоможуть перевірити:

• чи буде працювати ваша SIM-карта в мережі 4G. Наберіть код *245*4# виклик;
• чи підтримує телефон 4G – набрати код *245*5# виклик.

Важливо відзначити, що між третім і четвертим поколіннями зв'язку немає такої великої різниці у швидкості як це було у порівнянні з 2G. Інтернет у 4G буде в кілька разів швидше, але різниця в швидкості не буде астрономічною: 15-30Мб/c. Наприклад, музичний трек в 4G можна буде закачати за одну секунду, тоді як в мережі 3G це зайняло б 8-10 секунд. YouTube ролик в HD-форматі завантажиться миттєво, а в 3G - треба буде почекати одну-дві хвилини.

Зараз ви читаєте новину «Київстар планує запустити 4G у першій половині 2018 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі