понеділок, 30 березня 2020 10:21

Карантин та домашні улюбленці: що варто знати

  Домашні улюбленці не лише не інфікують вас, а навпаки - допоможуть уникнути стресових ситуацій під час пандемії
Домашні улюбленці не лише не інфікують вас, а навпаки - допоможуть уникнути стресових ситуацій під час пандемії

Україною стрімко ширилися чутки про те, що коти та собаки можуть хворіти та заражати коронавірусом господарів. Це спричинило масові відмови від домашніх улюбленців. Проте паніка даремна. Всесвітня організація охорони здоров'я спростовує цей міф.

Домашні улюбленці не лише не інфікують вас, а навпаки - допоможуть уникнути стресових ситуацій під час пандемії.

"У світі справді немає лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом від домашніх тварин. Тому не варто нехтувати улюбленцями. Натомість потрібно краще про них піклуватися. Треба не тільки самим ретельно мити руки з милом, а й ретельно після прогулянки обробляти лапи котів чи собак спеціальними засобами, шампунями для тварин. Також рекомендуємо уникати багатолюдних місць", - повідомляють в Міністерстві охорони здоров'я України.

Психолог Наталія Волуцька переконує, домашні тварини – це хороші ліки від стресу в непростий період. Вони допоможуть зберігати гарний настрій та самодисципліну під час довготривалого карантину.

"У світі існує популярний вид терапії, який називається "пет-терапія". Її часто практикують, аби побороти депресію, тривожність та самотність. Це дуже актуально, коли доводиться самоізолюватися. Якщо ж до цього людина вела активний спосіб життя, то карантин для неї буде справжніми тортурами. А тварини буквально покращать настрій та зроблять нас щасливішими. Крім того, науковці довели, що спілкування з домашніми улюбленцями має заспокійливий ефект. А ще собаки та коти добре дисциплінують. Адже як би нам не хотілося поніжитися у ліжку, маємо разом із ними йти на прогулянку. Ходьба на свіжому повітрі лише зміцнить наш імунітет".

Але в період пандемії коронавірусу фахівці все ж радять дотримуватися кількох простих порад:

- вигулюйте тварину у місцях, де немає великого скупчення людей;
- ретельно мийте лапи тварини;
- частіше мийте руки після прогулянки;
- тримайте в чистоті їжу тварин, їхній посуд.

  Домашні улюбленці не лише не інфікують вас, а навпаки - допоможуть уникнути стресових ситуацій під час пандемії
Домашні улюбленці не лише не інфікують вас, а навпаки - допоможуть уникнути стресових ситуацій під час пандемії

Не забувайте вчасно зробити запас харчів для собак чи котів. Особливо важливо це для тих, чиї улюбленці потребують спеціальної дієти або звикли до корму певного класу чи марки.

Супермаркети будуть працювати гарантовано, але не в усіх знайдуться потрібні корми. У такому випадку в нагоді стане інтернет-магазин Familypet. Там мають широкий асортимент якісних кормів та інших товарів для тварин за хорошими цінами. Пропонують вигідні знижки та консультацію щодо догляду за домашніми улюбленцями. Онлайн-замовлення доставляють по всій території України. Крім того, покупці можуть самі обрати найбільш зручний спосіб доставки: транспортними компаніями або кур'єром. Кур'єри магазину дотримуються правил карантину та обов'язково користуються засоба захисту, зокрема масками та рукавичками. За бажанням, клієнти можуть розрахуватися карткою, це дасть можливість уникнути контакту із кур'єром та не брати до рук купюри. Також, щоб клієнти не турбувалися, покупки відправлять післяплатою.

Зараз ви читаєте новину «Карантин та домашні улюбленці: що варто знати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі