середа, 14 червня 2017 13:10

Доглядаємо за кондиціонером правильно

Доглядаємо за кондиціонером правильно
Профілактичну чистку необхідно проводити для внутрішнього і зовнішнього блоку кондиціонера одночасно

Сьогодні спліт-система входить до стандартного набору побутових приладів квартир, приватних будинків, офісів.

Якщо у вас ще немає цього пристрою, купити кондиціонер в інтернет-магазині technoprestige.com.ua можна за низькою ціною в Києві і всій Україні. Ну а перед власниками спліт-системи стоїть інша проблема: створити умови для тривалої і безперебійної роботи пристрою.

Як показує статистика, безліч жителів Києва вважають за краще купити кондиціонер "Купер Хантер" завдяки низькій ціні і відмінній якості. Спліт-системи американської компанії користуються попитом серед покупців по всьому світу, не є винятком і Україна.

Фактори забруднення

Якщо говорити про квартири й офіси, то найбільше страждають пристрої, розташовані на нижніх поверхах. Пил, вихлопні гази, тополиний пух осідають на зовнішньому блоці і ребрах кондиціонера, істотно знижуючи його ефективність.

Внутрішній блок-випарник, фільтри спліт-системи з часом також збирають побутовий пил. Якщо не займатися очищенням кондиціонера, грибок і бактерії почнуть активно розмножуватися і поширюватися приміщенням.

Тому необхідність в профілактичному догляді в кожному конкретному випадку буде своя, але в середньому його необхідно проводити 1-4 рази на рік. Якщо прилад почав видавати більше шуму або з'явився неприємний запах, не варто відкладати чистку.

Методика

Профілактичну чистку необхідно проводити для внутрішнього і зовнішнього блоку кондиціонера одночасно. Фахівці рекомендують робити це мінімум два рази на рік — навесні і восені. Основні етапи цього процесу такі:

1. Промивання фільтра внутрішнього блоку кондиціонера. Робити це можна самостійно, під струменем теплої води. За необхідності процедура проводиться кожні 2-3 тижні.
2. Видалення пилу і бруду з повітряних фільтрів: вони працюють на електростатичному ефекті і найменші забруднення негативно впливають на продуктивність їх роботи.
3. Очищення теплообмінника та зовнішнього блоку спліт-системи.

Зараз ви читаєте новину «Доглядаємо за кондиціонером правильно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі