вівторок, 24 березня 2020 09:12

COVID-19: небезпечний не тільки для здоров'я, а й для бізнесу

COVID-19: небезпечний не тільки для здоров'я, а й для бізнесу
За перший тиждень карантину більша кількість компаній зазнали великих збитків

Останні декілька місяців інформаційне поле всього світу заповнили новини про вірус COVID-19. Коронавірусна хвороба не оминула і Україну. З 17 березня 2020 року в країні запроваджено карантин та починає діяти низка обмежень для громадян. Більшість підприємств змушено тимчасово припинити свою роботу або забезпечити працівників умовами, що дозволять виконувати свої обов'язки дистанційно. Про наслідки від коронавірусної хвороби для організму людини вже достеменно відомо, але що пандемія означає для підприємств малого, середнього та великого бізнесу?

За перший тиждень карантину більша кількість компаній зазнали великих збитків. Прослідковується тенденція скорочення штату або переведення працівників у безоплатну відпустку. На жаль, не всі підприємства мають змогу продовжувати свою діяльність дистанційно та забезпечити свої працівників належними умовами праці. Мережею ширяться петиції, в яких CEO великих корпорацій звертаються до Президента України з проханням забезпечити малий, середній та великий бізнес безвідсотковими кредитами, які будуть направленні на підтримання зарплатного фонду компаній.

Проте, є низка підприємств, які на 100% зберегли свій штат та не припинили свою діяльність. Здебільшого це ті компанії, які надають послуги онлайн. Такий тип відносин між споживачем та підприємством гарантує безперебійну роботу компанії під час карантину в Україні.

Серед списку функціонуючих компаній у період карантину опинились мікрофінансові організації. У той час, коли увесь світ, а не тільки Україна, стоїть на порозі кризи людям просто необхідна екстрена фінансова допомога, яку кожен українець може отримати від МФО. Ринок мікрокредитування за останні декілька років значно збільшився і користується попитом у споживачів, а особливо на карантині. Низка привілей, які завжди були у МФО зараз актуальні, як ніколи. Для того, щоб отримати кредит онлайн клієнту немає потреби покидати власну домівку. Все що знадобиться позичальнику — це паспорт, ІНН, банківська картка та доступ в інтернет.

МФО, розуміючи всю складність ситуації, пішли на зустріч позичальникам та скасували штрафні санкції і нарахування пені.

"Ми завжди були, є та будемо соціально відповідальними. Свого часу, МФО були створені для того, аби допомогти людям подолати труднощі та знайти вихід з кризової ситуації. Cashberry і зараз наслідує цю ідею. Ми зробимо все, що від нас залежить для того, аби пом'якшити можливі наслідки карантину для населення". - Максим Слободянюк, CEO Cashberry.

Згідно зі змінами до Закону України "Про споживче кредитування" зі споживачів знімається відповідальність за несвоєчасне погашення кредиту на період карантину. До 30 квітня 2020 року кредитор не має права стягувати пеню та призначати штрафні санкції за недотримання умов договору позичальником. Проте, це не звільняє споживача від сплати тіла кредиту та відсотків прописаних у договорі про кредитування. Таким чином, МФО функціонують у звичному режимі, а українці мають змогу отримати позику за декілька хвилин не порушуючи умов карантину.

Зараз ви читаєте новину «COVID-19: небезпечний не тільки для здоров'я, а й для бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі