вівторок, 13 квітня 2021 16:11

Чому не варто замовляти розробку сайту як разову послугу

Чому не варто замовляти розробку сайту як разову послугу
Розробку інтернет-магазину слід довірити вебагентству із величезним досвідом та командою висококваліфікованих фахівців

Будь-який успішний інтернет-проєкт - це результат ефективної співпраці замовника та виконавця. Клієнту досконально відомо усе про його бізнес, а підрядник має знання і великий практичний досвід у розробці та просуванні сайтів.

У чому полягає небезпека зміни підрядників з розробки та підтримки сайту

На практиці замовлення разових послуг у сфері створення сайтів - це один із надійних способів знищити перспективний проєкт. Зробити сайт вдасться за пару тижнів або місяців, але працювати й приносити прибуток він має довгі роки. Весь цей час вебресурсу повинні бути забезпечені:

• працездатність;
• безперебійне функціонування;
• продуктивність;
• безпека (захист від вірусів);
• актуальність (оновлення CMS та модулів);
• інтеграція з зовнішніми ресурсами і т. п.

Що таке разові послуги у розробці? Це відсутність розуміння глобальної картини кожним новим підрядником, що виконує суто свою частину робіт, тобто - відсутність спільної відповідальності.

Вибір для власника сайту невеликий:

1. Створення власної служби технічної підтримки. Серйозні капітальні вкладення на старті повернуться лише на дуже великих проєктах, для малого бізнесу - це взагалі не варіант.

2. Співпраця з фрилансерами. Високі традиційні ризики, величезний обсяг робіт з підготовки завдань та перевірки результату, тривалий час реалізації завдань без будь-яких гарантій. Якщо у вас немає можливості особисто займатися координацією процесу і скрупульозно вивчати деталі, варто від самого початку передати весь спектр робіт надійному солідному підряднику.

Як уникнути ключової помилки, обираючи підрядника

Головна помилка, яку можна зробити, обираючи підрядника для створення сайту, - це ігнорування важливого моменту, що називається Служба Технічної Підтримки.

Сайт потребує обслуговування, доробок і розвитку, розширення функціоналу, експорту та імпорту контенту, оновлення модулів, резервного копіювання, іноді потрібні тонкі настройки і модифікації, бездоганно виконати їх зможе лише розробник ресурсу. Логічно, що ідеальний варіант - вибір партнера, який буде присутній на ринку через рік, три чи п'ять років.

Ринок веброзробки переповнено привабливими пропозиціями, спокусливими цінами та обіцянками блискавично швидких термінів виконання. Але якщо вам потрібен надійний розробник, особисто зацікавлений у якості виконання робіт (ваш сайт – його імідж), забудьте про разові угоди.

Клієнтам вебагентства Червоний хамелеон, наприклад, залишається лише тримати руку на пульсі - будь-яку роботу виконує одна ефективна команда, що закриває усі напрямки розробки та підтримки проєкту. Цей підхід за умови правильної постановки завдань приносить саме той результат, на який розраховує клієнт.

Як визначити, що потенційний підрядник надійний і заслуговує на довіру

Вже на першому етапі знайомства із розробником ви можете зробити висновки щодо оцінки організації його служби підтримки:

• що входить у базовий пакет;
• які послуги пропонуються;
• як багато сайтів підтримує розробник;
• про що свідчать відгуки клієнтів, які працюють із цим підрядником;
• як швидко техслужба реагує на запити.

Відповіді на усі ці питання легко отримати у клієнтів розробника. У цьому випадку замаскувати власну некомпетентність яскравою рекламою та обіцянками не вийде. Якщо вам потрібна розробка інтернет-магазину та його супровід, краще віддати перевагу вебагентству із величезним досвідом подібних послуг та командою висококваліфікованих фахівців.

Зараз ви читаєте новину «Чому не варто замовляти розробку сайту як разову послугу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі