середа, 08 січня 2020 15:34

Чому не працює віджим в пральній машині

Що робити якщо пралка перестала віджимати білизну, при цьому барабан крутиться, але білизна залишається вологою? В такому випадку необхідно розібратися, чому перестав працювати віджим. Існує проблема, з якою може зіштовхнутися господиня, це коли пральна машина пере без зупинки. Тут причини і що робити - nadomu.kiev.ua

  Що робити, якщо зламалась пральна машинка?
Що робити, якщо зламалась пральна машинка?

Що робити якщо віджим перестав працювати?

Спочатку переконайтеся в тому, що поломка дійсно є. Подивіться:

1. Чи не включений режим "без віджиму". Багато опцій на машинках для прання тонких, делікатних тканин працюють практично на мінімальному віджиму або ж без нього. Це зроблено для того, щоб речі не розтягувалися або не зминались в момент віджиму, але потрібно додатково їх просушити.
2. Чи не вибрано зниження кількості оборотів. Є моделі пралок, де можна виставляти число оборотів за хвилину.
3. Чи зливає пральна машинка воду. Якщо утворилось засмічення і вода не може сходити, необхідно перевірити фільтри, труби.

Найпопулярніші поломки

Далі розглянемо причини, що найчастіше зустрічаються, чому ПМ не віджимає білизну. Врахуйте, що велика частина поломок не має чітко виражених симптомів, тому потрібно звернутися до майстра.

Несправність зливного насоса

Скоріш за все в пралці перегорів насос. Тоді режим віджиму працює некоректно, і машинка може віджимати через раз або неякісно. З-за поломки зливного насоса не здійснюється відтік води. Необхідна заміна помпи.

Поломка датчика рівня води (пресостат)

Датчик може повністю вийти з ладу, тоді потрібна його заміна. Буває, що датчик просто збився. В процесі нормального функціонування пресостат сповіщає керуючий модуль ПМ про те, який рівень води в машинці – потрібно віджим чи ні.

Проблеми з електронним модулем

Зламався стабілізатор в керуючому модулі. "Мозок" пралки неправильно працює, оскільки він взагалі не сигналізує про необхідність віджати. В такому випадку, потрібна перепрошивка або повна заміна плати.

Вихід з ладу двигуна барабана

Якщо перестав працювати електричний двигун барабана, скоріш за все відбувся обрив в обмотці двигуна або ж через довгу експлуатацію повністю стерлися графітові щітки. Потрібна діагностика і ремонт двигуна.

Некоректна робота датчика контролю обертів (таходатчика)

Таходатчик-це функціональний вузол, що відповідає за число оборотів здійснюваних барабаном за 1 хвилину. Поломка зустрічається рідко, але її можна помітити, коли пралка не видає потрібну швидкість і в результаті чого, виходить неякісне віджимання білизни. Потрібна заміна таходатчика. Рекомендуємо для уникнення проблем пов'язаних з віджимом і не тільки, завжди перевіряти вміст кишень перед пранням. Не перевантажуйте машинку. Купуйте якісний порошок і кондиціонер, надлишки засобів порушують працездатність датчика рівня води.

Зараз ви читаєте новину «Чому не працює віджим в пральній машині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі