пʼятниця, 18 червня 2021 11:11

Чистка вентиляції: коли потрібно здійснювати і в чому небезпека ігнорування

Вентиляційна система має бути присутня в кожному будинку, адже саме з її допомогою відбувається надходження чистого повітря в приміщення. Тому досить важливо підтримувати чистоту подібного обладнання.

  Якісну чистку вентиляції зможуть здійснити тільки фахівці
Якісну чистку вентиляції зможуть здійснити тільки фахівці

Багато людей в незалежності від того де вони живуть, ніколи не замислювалися про чистку вентиляції. І це неправильно, адже саме брудна вентиляція – джерело поширення пилу, яка може викликати алергічні реакції та інші захворювання. Регулярна чистка вентиляції потрібна як для багатоповерхових і приватних будинків, так і для виробничих приміщень і закладів громадського харчування.

Чому брудна вентиляція може бути небезпечною?

Регулярне чищення вентиляції необхідно здійснювати з різних причин. Для громадських закладів дана необхідність регулюється законом. І невиконання існуючих норм закінчується для підприємця штрафом.

Крім законодавства чистка повинна здійснюватися виходячи з комерційних міркувань. Адже чисті вентиляційні шляхи - це наявність свіжого повітря в приміщенні і приємна атмосфера.

Забруднені вентиляційні системи можуть бути небезпечними, так як:

• збільшується навантаження на вентилятори і з часом, якщо не робити ніяких дій обладнання вийде з ладу;
• прискорюється процес зараження повітря скупченим пилом і брудом;
• відбувається погіршення мікроклімату в приміщенні;
• збільшується ризик розмноження хвороботворних мікроорганізмів.

Якщо мова йде про Вентиляційні системи на виробництві або в закладах громадського харчування, то це ще й пожежонебезпечно. Особливо при наявності відкритих вогнищ вогню. Адже, як відомо, пил досить швидко спалахує.

Як зрозуміти, що необхідно звернутися до фахівців?

Не обов'язково регулярно заглядати в вентиляцію, щоб зрозуміти про необхідність її очищення. Існує відразу кілька ознак, за якими це визначається:

• у приміщенні стало набагато спекотніше;
• на меблях і підлозі пил почав накопичуватися значно швидше;
• при відкритті вікон і дверей відсутні протяги;
• на вентиляційній решітці почала накопичуватися павутина.

Варто врахувати, що якісну чистку вентиляції зможуть здійснити тільки фахівці. Самостійна очищення може бути абсолютно неефективною і тільки погіршити ситуацію. Тому не намагайтеся вирішити проблему самостійно.

  Якісну чистку вентиляції зможуть здійснити тільки фахівці
Якісну чистку вентиляції зможуть здійснити тільки фахівці

Шукаєте де замовити чистку вентиляції? Звертайтеся в компанію СКС. Фахівці готові допомогти з чищенням вентиляції. У своїй роботі ми використовуємо сучасне обладнання, ефективну хімію на лужній або кислотній основі, тому впораємося з будь-якими типами забруднень.

Зараз ви читаєте новину «Чистка вентиляції: коли потрібно здійснювати і в чому небезпека ігнорування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі