вівторок, 27 липня 2021 12:04

Чи можна врятувати планету від загибелі через зміни клімату?

Чи можна врятувати планету від загибелі через зміни клімату?
Наше виживання в наших руках

Збільшення руйнівних стихійних лих – грізне попередження людству про катастрофічні зміни клімату.

Ці процеси будуть наростати, тому що при підвищенні глобальної температури збільшується різниця між нагріванням і охолодженням суші і води. В результаті руйнівна сила ураганів буде постійно зростати.

Інтенсивне танення льодовиків породжує величезні викиди вологи в атмосферу, що призводить до злив і повеней. Але скоро льодовики розтануть повністю і нас чекає глобальна посуха.

А це призведе до голоду, конфліктів за джерела води і масової міграції населення.

До того ж, території всіх материків значно скоротяться через підвищення рівня Світового океану.

Ось як буде виглядати карта Землі після повного танення льодовиків. Подібний прогноз зробив, і знаменитий, американський провісник Едгар Кейсі, який не помилявся в своїх прогнозах майбутнього.

Нам хочеться вірити, що це відбудеться не скоро, і ми як і раніше не діємо.

Насправді загроза існує вже сьогодні. Ситуація почала різко погіршуватися через виділення метану, який по парниковому ефекту майже в 30 разів перевершує вуглекислий газ.

Сьогодні метан виділяють десятки тисяч кілометрів Арктичного узбережжя, і мільйони невеликих озер утворилися в зоні вічної мерзлоти. Тому процес глобального потепління зараз прискорюється в десятки разів і ми станемо останнім поколінням на планеті, якщо і далі будемо сидіти склавши руки.

До того ж, метан руйнує шар озону в атмосфері, який захищає нас від сонячної радіації і шкідливих космічних випромінювань.

А головна загроза нашому існуванню виникне в результаті посухи, через зменшення вмісту кисню в атмосфері.

Атмосферу киснем насичують ліси завдяки фотосинтезу, для якого обов'язково потрібна волога. При посухах легкі планети-лісу не зможуть нам забезпечувати достатній рівень кисню.

До того ж ми самі погіршили ситуацію вирубавши більше половини лісів. Залишки лісових масивів швидко скорочують пожежі.

Надії, що нас тут врятує Світовий океан вже немає. Це раніше він був демпфером на планеті в питаннях поглинання вуглекислого газу і виділення кисню. Сьогодні через інтенсивне забруднення він перетворюється в споживача кисню.

Наше виживання в наших руках, ми в гонитві за максимальним задоволенням корпоративних інтересів зробили планету непридатною для подальшого існування життя на ній.

Якщо хочемо вижити необхідно терміново виправляти ситуацію не дивлячись на те, що всі фахівці стверджують, що точка неповернення пройдена і це вже неможливо.

Але завжди є виключення з правил. Є фахівці, що вважають, що ще не все втрачено.

Зараз ви читаєте новину «Чи можна врятувати планету від загибелі через зміни клімату?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі