середа, 09 грудня 2020 09:00

Алкоголізм: причини виникнення хвороби і як правильно допомогти залежному

Алкоголізм вже давно є серйозною проблемою, про яку багато хто не хоче чути і сприймати її. Люди звикли до того, що алкоголіки - це маргінали, які живуть на вулиці, збирають пляшки і пропивають квартири. Такий образ алкоголіка зручний, адже тоді легко думати про те, що в родині і серед друзів таких людей немає, а значить, всі здорові і все добре.

  Медичний центр Кадирова А.О.  допомагає звільнитись від алкоголізму
Медичний центр Кадирова А.О. допомагає звільнитись від алкоголізму

Насправді алкоголіки це не тільки люди, що повністю занепали. Алкоголізм - хвороба з якою можуть зіткнутися успішні, знамениті, власники великого бізнесу, молоді підприємці та багато інших. Тому що вживання алкоголю пов'язане не тільки з соціальним рівнем, колом спілкування. Є більш глибинні проблеми, про які люди часто не хочуть чути, через що проблема з алкоголем в суспільстві постійно тільки посилюється.

Чому люди стають алкоголіками

Однією з причин алкоголізму є заохочення до вживання алкоголю. Ця проблема існує в усьому світі, і Україна далеко не виняток. У нас прийнято пити з будь-якого приводу: весілля, похорон, хрестини, зустріч старих друзів, день народження, відпочинок на природі, вечір п'ятниці. Люди випивають, веселяться і вважають це нормою, адже вони п'ють з якогось приводу. Таке ставлення до ситуації є самообманом. Тому що немає різниці, чому п'є людина. Важливо лише те, як часто п'є і скільки вживає.

А у нас в країні людей навіть соромлять за те, що вони не підтримали компанію і не випили, наприклад, за здоров'я іменинника. Через таке позитивне ставлення до алкоголю, дуже складно вчасно допомогти людині, поки вона не стала залежною. Якщо наркотики засуджуються, і за те, що людина прилюдно винюхає фен, швидше за все, ставлення до неї буде негативним. То за випиту пляшку горілки в більшості компаній тільки похвалять.

Все це призводить до жахливих наслідків. Люди п'ють, вважаючи, що це нормально. І не помічають, як поступово збільшують дозу. Вони можуть починати з однієї пляшки пива в п'ятницю з друзями, а закінчити літром горілки кожен день в сумнівних компаніях.

У нашому суспільстві звикли реагувати на проблему, коли вона стає дуже серйозною: людина постійно п'яна, виносить і продає речі, щоб випити, б'є близьких, поводиться неадекватно. А якщо вона просто випиває щодня і тихо лягає спати, багато хто закриває на це очі, вважаючи, що нічого страшного не відбувається, просто людина втомлюється на роботі, хоче розслабитися. Ось така поведінка і призводить до жахливих наслідків, з якими потім дуже складно впоратися.

Тому дуже важливо вчасно визначити, що у людини є залежність і не сподіватися на краще, а відразу ж звертатися по допомогу. Тому що залежності не з'являються просто так. Алкоголь вживають практично всі, але комусь дійсно вистачає пари келихів раз в тиждень-два, а хтось ніколи не може зупинитися. І це значить, що за допомогою алкоголю він хоче піти від проблем, забутися, щоб не переживати знову і знову своє горе.

Причин, за якими п'є хворий, може бути безліч. У кожного вони індивідуальні, але якщо трохи узагальнити, то люди вживають через нереалізованість, вигоряння, особисті образи, погані відносини з оточенням, рідними, травматичного досвіду в особистому житті, відсутність взаєморозуміння з коханою людиною. Також можуть почати вживати навіть молоді мами, якщо у них спостерігається післяродова депресія. Ось чому не можна знецінювати проблеми хворого, ображати і злитися. Замість цього потрібно організувати лікування алкоголізму, завдяки якому хворий вирішить душевні проблеми і зможе жити щасливо без допінгу.

Куди варто звернутися, щоб допомогти алкоголіку

Щоб людина не просто перестала пити, а змогла жити без алкоголю і відчувати радість, вона повинна пройти комплексне лікування. Тобто, спочатку організм очистять від токсинів, дадуть органам медикаментозну підтримку, а потім хворий пройде терапію з психологами. Медичний центр Кадирова А.О. пропонує таку допомогу. Якщо хтось із близьких вживає - не мовчіть про це і не намагайтеся вирішити проблему народними засобами, кодуванням, погрозами. Звертайтеся в клініку Кадирова, там вам точно допоможуть.

"ТОВ "КЛІНІКА КАДИРОВА". Ліцензія видана МОЗ України на провадження господарської діяльності з медичної практики відповідно до наказу МОЗ України від 19.07.2018 року № 1335. Реєстраційне досьє від 12.07.2018 № 1207/13-М."

Зараз ви читаєте новину «Алкоголізм: причини виникнення хвороби і як правильно допомогти залежному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі