понеділок, 01 липня 2019 12:15

Як забезпечити батькам достойну старість

За статистикою кожен п'ятий українець спробував працювати за кордоном, або постійно зайнятий на українській роботі. Багато хто наважується на переїзд з родиною в іншу країну. Але постає питання: як бути зі старенькими батьками, які найчастіше не хочуть покидати рідну країну? Або ви живете у місті в тісній квартирі, а ваших близьких з віддаленого села треба доглядати. І постає дилема, адже в квартирі жити ніде, а залишити стареньких на самоті не хочеться.

В Києві є чудовий пансіонат для людей похилого віку "Life-House". Наприклад, в Німеччині, щоб потрапити в такий будинок треба ще й записатися в чергу. По всьому світу будують нові будинки для літніх людей.

  Пансіонат для літніх людей "Life-House" може забезпечити тимчасове або постійне проживання
Пансіонат для літніх людей "Life-House" може забезпечити тимчасове або постійне проживання

Як працює будинок для літніх людей?

Перш ніж потрапити до такого будинку слід уточнити наявність вільних місць, обговорити умови проживання родича та стан здоров'я. До будинку "Life-House" примають також людей, які перенесли інсульти чи інфаркти і не можуть самостійно пересуватись. Кваліфіковані працівники нададуть допомогу таким людям і за потреби постійно будуть поруч. А для перевезення нададуть спеціальний транспорт. Пансіонат — не закрита територія. Люди почуваються вільно і можуть покидати територію в будь-який час.

Які умови проживання?

У пансіонаті є номера на будь-який смак. Для говірких людей комфортно буде жити у чотиримісному номері. Для сімейних пар передбачені двомісні, а для людей, які хочуть поменше уваги, є одномісні номери.

Яка вартість проживання в пансіонаті?

Ціни в будинку престарілих від 8 до 15 тисяч гривень. Сюди входить харчування і медичний догляд, прибирання кімнат, прання та організація дозвілля. Усі номера обладнані зручними ліжками з ортопедичними матрацами, телевізорами, кондиціонерами.

  Пансіонат для літніх людей "Life-House" може забезпечити тимчасове або постійне проживання
Пансіонат для літніх людей "Life-House" може забезпечити тимчасове або постійне проживання

На який час можна привезти літню людину?

Це може бути тимчасове перебування починаючи від двох тижнів, місяць або на постійне проживання. Спеціалісти допомагають справитися з переломами шийки бедра, важкими травмами, реабілітація після інсульту чи інфаркту, догляд за інвалідами. За потреби спеціалісти центру можуть організувати додаткову консультацію з лікарями. Професійні доглядальниці постійно знаходяться у центрі і контролюють стан усіх підопічних. До того ж, постійне спілкування між собою, гарно обладнана доглянута територія та позитивне спілкування підвищать імунітет вашої близької людини. Подаруйте батькам достойну і щасливу старість.

Зараз ви читаєте новину «Як забезпечити батькам достойну старість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі