понеділок, 23 листопада 2020 11:39

Як в домашніх умовах очистити воду до питного стану

Джерелом питної води можуть бути: виробники бутильованої води, локальні пункти продажу очищеної води. Хорошу воду можна привозити з передмістя зі свердловини, та можна очищати й міську воду до питного стану. У цій статті ми об'єктивно розповімо про фільтри зворотного осмосу.

Всі вищезгадані джерела води не є ідеальні, тому що вимагають фінансових витрат, затрат часу. Більше того не можуть гарантувати високу якість отриманої води. Що ж стосується фільтрів, в них використовується в прямому розумінні нанотехнологія, яка видаляє всі небезпечні речовини і організми. Очищену фільтром воду можете сміливо набирати з окремого крану, який можна вмонтувати або в мийку, або в стільницю.

  Міську воду можна очистити до питного стану
Міську воду можна очистити до питного стану

Спочатку розповімо про технологію фільтрів зі зворотним осмосом і перейдемо до калькуляції орієнтовних витрат. Один з фільтруючих елементів - мембрана зворотного осмосу - розділяє воду, що очищається, на 2 потоки: в одному потоці практично криштальна вода, в іншому - початкова вода + ті речовини, які пішли з першого потоку. Цей метод спочатку використовували для отримання питної води із морської. Здатність сильно очищати дуже корисна при очищенні міської води, тому що її джерелом, як правило, є річки, а після складних процедур у водоканалі, вода проходить десятки кілометрів аж ніяк неідеальних труб.

Якість очищеної фільтром води легко контролюється, вірніше легко перевірити ступінь її очищення TDS метром. Якщо домішок у воді, скажімо, 500 умовних одиниць, а після очищення 20, значить фільтр видаляє 96% всіх відео домішок. Це так само означає, що як мінімум 96% шкідливих речовин не потраплять в питну воду.

"У воді повинні бути корисні речовини" - абсолютно коректне твердження. Для відновлення оптимальної мінералізації очищеної води використовуються спеціальні картриджі, які насичують воду макроелементами в оптимальній пропорції. Більше того, у крана для очищеної води є 2 ручки - для води з мінералами і без (для приготування їжі).

Якщо людина використовує близько 2 л/добу, то при покупці бутильованої води по 100 грн / 20л, витрати на рік становитимуть близько 4000 грн, при покупці води в пунктах очищення - близько 700 грн (як її очищають - Вам невідомо). При очищенні води фільтром витрати на заміну картриджів майстром за рік - 1200 грн, а купити фільтр можна від 3000 до 6000 грн. Та й розрахований фільтр на кількох людей.

Як висновок - якщо Ви живете в місті, використовуючи фільтр зі зворотним осмосом, отримуєте комфорт, безпеку і економію.

Якщо хочете, що б такий фільтр був у Вас, ось купон на знижку "gazetaua", а на початку статті посилання на категорію фільтрів зворотного осмосу.

Якщо Ви живете в квартирі і періодично виникають проблеми з гарячою водою, встановлення електричного накопичувального бойлера її вирішить. Про особливості вибору водонагрівача є спеціальна стаття, в якій питання розглядається з нестандартною сторони.

В приватних будинках гаряча вода найчастіше виробляється в бойлерах іншого типу - непрямого нагріву, які беруть тепло з системи опалення. Вигода виникає за рахунок економії на теплоносії або ж нагрів води електрикою в нічний час. Про особливості роботи гарячого водопостачання ми розповідали в цій статті.

Зараз ви читаєте новину «Як в домашніх умовах очистити воду до питного стану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі