вівторок, 23 лютого 2021 14:15

Як правильно обслуговувати автомобільний кондиціонер

  Регулярна перевірка і ремонт автокондиціонерів убереже вас від несправностей
Регулярна перевірка і ремонт автокондиціонерів убереже вас від несправностей

Нині встановлення автомобільного кондиціонера чи купування автомобіля з цим пристроєм стало практично необхідністю. У власників автомобілів, обладнаних кондиціонером, виникають додаткові проблеми з діагностикою та обслуговуванням системи кондиціонування повітря. Хоча цей пристрій переважно вмикають у спеку, дехто використовує його приховані функції при підвищенні рівня вологості.

Пам'ятайте, що правильна та регулярна перевірка і ремонт автокондиціонерів убереже вас від несправностей і повної заміни. В цілому, рекомендується чистити автомобільний кондиціонер не рідше за один раз на рік або кожні 20 тисяч кілометрів пробігу. Завжди перевіряйте, чи завантажена система та її роботу.

Кращий спосіб продовжити термін служби автомобільного кондиціонера - це його підтримувати. У цьому аспекті дуже важлива гігієна. Це гарантує, що повітряний фільтр щонайкраще виконує свою функцію затримання всіх зовнішніх забруднень в автомобілі.

Навіщо і як часто потрібен ремонт кондиціонера автомобіля

Через час і використання кондиціонер автомобіля може вийти з ладу. Надмірна кількість пилу та інших компонентів може вплинути на роботу пристрою і навіть завдати шкоди вашому здоров'ю, викликаючи риніт або синусит.

З цієї причини рекомендують кожні шість місяців перевіряти фільтр кондиціонера автомобіля у фахівців. Якщо фільтр насичений, то фахівець не виконуватиме очищення, а замінить його на новий.

Основні ознаки, коли необхідний ремонт кондиціонера

Періодично необхідно ретельно перевіряти кондиціонер. Наприклад, якщо у вас старий автомобіль, то кондиціонер варто перевіряти в сервісі кожні два роки. Там вони перевірять, що компресор, випарник і розширювальний клапан справні, чи немає витоків.

Варто пам'ятати, що відсутність профілактичних заходів з фумігації автомобільного кондиціонера призводить до забруднення і, як наслідок, пошкодження пристрою. З цієї причини, особливо перед сезоном, варто записатися на прийом до майстерні на обслуговування автокондиціонерів у Києві, щоб підготувати систему до періоду підвищеної експлуатації.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно обслуговувати автомобільний кондиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі