четвер, 21 січня 2021 11:07

Як не потрапити на гачок грабіжників: дієві поради

  Компанія "Укрспецмонтаж 1" спеціалізується на різних системах безпеки
Компанія "Укрспецмонтаж 1" спеціалізується на різних системах безпеки

Кількість квартирних пограбувань в Україні щодня зростають. А щороку правоохоронці фіксують ще більш невтішну статистику.

Радимо подбати про відеонагляд для дому, адже такий сплеск злочинності має об'єктивні причини. По-перше, тривалий карантин та відсутність заробітку. По-друге, звільнення ув'язнених, які потрапили за ґрати ще у 1990-х роках. І останнє, халатність самих господарів помешкань. Люди чомусь приділяють меншу увагу безпеці домівки, попри те активно ведуть сторінки у соцмережах, за якими злодії можуть відслідкувати адресу, графік родини, їхній достаток.

Найчастіше страждають новобудови. Крадії розуміють, що там мешкають переважно люди із хорошими заробітками, а сусіди часто мало знають один одного. Працюють злодії, коли родина у відпустці або у першій частині дня, коли усі на роботі чи навчанні. Деякі йдуть на відвертий обман.

"Злодії обікрали мою квартиру практично на чисту. Забрали планшет, ноутбук, усі гроші, прикраси дружини. Увечері мені зателефонували із невідомого номеру, повідомили, що в нашому магазинчику хулігани розбили вікно. Я тієї ж миті поїхав туди, забувши, що лишив вікно на провітрюванні. Ми живемо на першому поверсі. Як повернувся, вікно було зламане, а квартира перевернута. Сусіди нічого не бачили. А вікно в магазині, до речі, було цілим", - розповів киянин Іван Горняк.

Аби не потрапити в оману злодіїв, фахівці радять дотримуватися простих правил.

- Не повідомляйте домашню адресу і номер телефону стороннім без потреби.
- Слідкувати за інформацією, що публікуєте в соцмережах.
- Втративши ключі, негайно замініть замки. Не лишайте ключі під килимком або в поштовій скриньці.
- Закривайте вікна і кватирки. Якщо мешкаєте на перших поверхах – установіть ґратки.
- Не накопичуйте кореспонденції в поштових скриньках, це наштовхує злочинців на вашу тривалу відсутність. Як не можете самі, просіть сусідів забирати пошту.
- Застрахуйте майно на випадок крадіжки.

Проте ще більш надійнішим варіантом є встановлення відеонагляду. Він дає можливість відстежувати все, що відбувається в будинку і за його межами, а в разі загрози спрацьовують датчики сигналізації, а господар отримує повідомлення про вторгнення. У такому разі ви зможете вчасно звернутися до правоохоронців або ж мати безперечні докази крадіжки, адже камера зберігає запис. Система працює автономно і не потребує щоденного обслуговування. А відстежувати дім та управляти системою нагляду можна з будь-якої точки світу. Окрім захисту від грабіжників, камери допоможуть наглянути за дітьми, обслуговуючим персоналом або тваринами. Впевнені, коли знаєш, що вдома все в порядку, справи на роботі йтимуть значно краще.

Придбати такого рятівника для дому можна в компанії "Укрспецмонтаж 1". Вони спеціалізуються на різних системах безпеки і є професіоналами своєї справи. Мають широкий вибір якісних пристроїв відеонагляду. Обов'язково підберуть те, що потрібно саме вам. Допоможуть спроектувати та змонтувати систему. Самому це зробити важко, тому краще довіритися фахівців.

  Компанія "Укрспецмонтаж 1" спеціалізується на різних системах безпеки
Компанія "Укрспецмонтаж 1" спеціалізується на різних системах безпеки

"З нами ви можете бути впевнені у високій якості результату, адже "Укрспецмонтаж 1" - лідер в сфері систем безпеки. Гарантуємо, що система буде працювати стабільно і ефективно, забезпечуючи максимальний захист квартири і загального житлового простору", - переконують спеціалісти компанії.

Зараз ви читаєте новину «Як не потрапити на гачок грабіжників: дієві поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі