середа, 22 вересня 2021 15:07

Як мотивувати себе вивчити англійську: дієві способи

Багато хто хотів би вільно говорити англійською мовою, але ніяк не можуть розпочати займатися. Відсутність мотивації часто пов'язана з попереднім негативним досвідом. Людина вчила англійську в школі або в університеті — але не бачить результату. Також бездіяльність виправдовують відсутністю часу, грошей і інших ресурсів.

Втім, всі труднощі можна подолати. Сучасні навчальні центри, наприклад київська школа англійської, допоможуть позбутися негативних установок. Зробити це можна і самостійно. У цій статті ми розглянемо, як мотивувати себе вчити англійську.

Що таке мотивація

Мотивація - бажання займатися якоюсь діяльністю, прагнення досягти мети. Коли вона є, будь-який процес йде набагато швидше.

Як створити мотивацію вчити англійську

Вивчення іноземної мови вимагає часу, наполегливості, сил і терпіння. Мотивація вивчити англійську не з'явиться просто так. Над нею треба попрацювати. Нижче ми розглянемо кілька ефективних способів посилити своє бажання вчитися.

Поставити мету

Поставте собі таку мету, для досягнення якої необхідне знання мови. Наприклад, переїзд за кордон або подорож в іншу країну. Напишіть мету на папері і помістіть на видному місці, щоб вона постійно нагадувала про себе. Можна використовувати якесь зображення, щоб посилити вплив. Мету потрібно вибрати конкретну і реальну. За рахунок її досягнення повинна бути задоволена ваша потреба. Також важливо встановити дедлайн.

Уявити собі вигоду від вивчення

При освоєнні англійської краще спиратися на позитивну мотивацію. Нехай навчання буде пов'язане тільки з позитивними емоціями. Увімкніть вашу уяву. Детально уявіть собі всі вигоди від вивчення мови. Наприклад, ви зможете:

• Влаштуватися на роботу в престижну компанію.
• Вільно спілкуватися з іноземцями в подорожах.
• Поліпшити свою пам'ять, розширити кругозір.
• Здобути освіту за кордоном.
• Читати англомовні сайти.

Знайти правильну методику

  Займаючись регулярно і за правильною методикою, ви зможете через деякий час вільно говорити англійською
Займаючись регулярно і за правильною методикою, ви зможете через деякий час вільно говорити англійською

Ми вже вивчали англійську за підручниками, зубрили правила. Не варто повторювати це знову. Правильна методика — це в першу чергу багато практики. Щоб навчитися вільно спілкуватися, потрібно тренувати саме розмовну мову. Практика дозволяє відразу використовувати в мові нове правило. Це дозволить довести його використання до автоматизму. Коли ваше володіння мовою почне ставати все краще і краще, мотивація вчити англійську буде підвищуватися.

Займатися регулярно

Діяти потрібно поступово. Краще займатися трохи, але регулярно, ніж не вставати із-за столу добу, а потім закинути уроки на пів року. Почніть з 10 хвилин в день. Коли інтерес стане стійким, можна поступово збільшувати час занять. Засвоєння англійської складається з маленьких кроків. Ставте собі конкретні завдання на кожен день. Наприклад, вивчити 10 нових слів, прочитати статтю, подивитися відеоролик.

Вчити англійську із задоволенням

Знайдіть щось цікаве в англійській мові. Особливо це важливо, якщо ви шукаєте відповідь на запитання, як мотивувати дитину. Освоєння мови може відбуватися на основі коротких смішних оповідань, мультфільмів та інших матеріалів. Також не забувайте про те, що себе потрібно регулярно хвалити.

Всі ці прийоми допоможуть перестати відкладати початок занять. Займаючись регулярно і за правильною методикою, ви зможете через деякий час вільно говорити англійською. Детальніше про мотивацію ви можете прочитати тут: https://ru.wikipedia.org/wiki/Мотивация.

Зараз ви читаєте новину «Як мотивувати себе вивчити англійську: дієві способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі