четвер, 10 липня 2008 18:07

З"їзд розставить усі крапки над "і"

  Народний депутат України Ігор Кріль: ”Єдиний Центр стане гарантом стабільності держави, гарантом виконання владою обіцянок народу — крок за кроком, послідовно, але неминуче”
Народний депутат України Ігор Кріль: ”Єдиний Центр стане гарантом стабільності держави, гарантом виконання владою обіцянок народу — крок за кроком, послідовно, але неминуче”

12 липня 2008 року відбудеться З"їзд Єдиного Центру. Очікується присутність майже 2500 учасників і гостей. Головну ж інтригу — хто очолить партію — буде знято безпосередньо під час З"їзду в палаці "Україна" в Києві. Про ключові завдання з"їзду і перспективи Єдиного Центру — в інтерв"ю з головою партії, народним депутатом України Ігорем Крілем, 47 років.

Ігоре Івановичу, наскільки впевнено почувається Єдиний Центр в українському політикумі?

— На З"їзді ми затвердимо програмні документи — політичну платформу та статут, а також визначимося із керівництвом.

Нині до лав Єдиного Центру вже ввійшли представники майже півсотні різноманітних політичних сил і блоків — Блоку Юлії Тимошенко ("Батьківщина", ПРП), блоку НУНС ("Наша Україна", УНП, Народний Рух України, "Пора"), а також Народної партії України, Партії регіонів, Соціально-християнської партії, Народно-демократичної партії, Демократичної партії, Партії промисловців та підприємців України, Комуністичної партії України. Звісно, найбільше — позапартійних. До нас ідуть свідомі політики та державні діячі, котрі не бажають осторонь спостерігати загострення нагальних проблем — економічних, політичних, соціальних, і готові багато й самовіддано працювати, щоб вивести Україну з періоду затяжних криз. Окрім політиків, до наших лав вливається і чимало "свіжих" голів — професіоналів, яким соромно пасивно дивитися на популізм і безсистемність української влади. Ми працюємо, щоб створити справжню команду однодумців і професіоналів, які реалізують украй необхідні державі реформи, а не сприймають владу як доступ до привілеїв.

Окрім людського ресурсу, на чому ще базується ваша впевненість як лідера Єдиного Центру?

— Єдиний Центр стане гарантом стабільності держави, гарантом виконання владою обіцянок народу — крок за кроком, послідовно, але неминуче. Ми виступаємо за те, щоб в Україні високопосадовець пам"ятав про відповідальність перед народом. Тому ми проти імперативного мандата як форми закріпачення народного обранця, проти різних проявів принципу "влада заради влади", і проти "сліпої" влади, яка не бачить потреб людини.

Мусить бути постійний діалог із виборцем. Без нього неможливо побудувати в Україні сильну державу, сприяти духовному відродженню та інтелектуальному розвиткові суспільства. Без цього й надалі робитимуться емоційні популістські заяви, що штучно порушуватимуть етнічний і культурний баланс нашої багатонаціональної держави. Єдиний Центр — це та точка опори для простих людей і на заході, і на сході України, яка допоможе їм реально впливати на процеси, що відбуваються у державі.

Мусить бути постійний діалог із виборцем

Наш план дій буде представлено на З"їзді — зокрема, у політичній платформі.

Досить великий ажіотаж довкола лідера Єдиного Центру. Чому так довго тримається інтрига?

— Оскільки ми сповідуємо принципи демократії, логічно, що самі ж першими їх дотримуємося. Саме тому наша політична сила будується знизу догори, саме тому ми вважаємо вирішальною думку команди. Єдиний Центр не є політичним "мавзолеєм", що працює на одну людину. Єдиний Центр — це політична сила, яка працює для людей, а не заради вигоди та чиєїсь слави. У створенні нашої політичної сили ми не йдемо "вождистським" шляхом. Це, як казав легендарний Валерій Лобановський, буде "команда-зірка", де кожен є особистістю, а не сірою масою на фоні "зіркового" лідера. Голова Єдиного Центру — перший серед рівних, капітан команди, який очолить процес розбудови партії для реалізації програмних засад. І ви побачите такого лідера.

Якщо принципи демократії настільки визначальні, яким чином здійснюватиметься регіональна політика партії?

— Ми чітко усвідомлюємо помилковість політики "чесання під одну гребінку". Будь-яка регіональна політика мусить базуватися на розумінні особливостей кожної області чи то регіону — економічних, етнічних тощо. Вона буде розроблена таким чином, щоби передусім вирішувалися "болючі" проблеми того чи іншого краю, і водночас, щоб ці проблеми вирішувалися співзвучними для всієї держави методами.

Отже, очікувати несподіванок від З"їзду не варто?

— Я би так не формулював запитання. На мою думку, головним моментом на З"їзді буде можливість зрозуміти ідеологію Єдиного Центру. Наші ключові документи — політична платформа і статут — плід ретельної та серйозної праці. За допомогою цих документів ми сподіваємося розширити коло однодумців. Маємо надію, що до Єдиного Центру приєднуватиметься все більше розумних, свідомих і порядних громадян, які хочуть змінити життя в Україні на краще власними руками.

Зараз ви читаєте новину «З"їзд розставить усі крапки над "і"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі