четвер, 05 лютого 2009 18:15

Звільнили 600 цукроварів

Після завершення виробничого сезону працівників Веселоподільського цукрозаводу в райцентрі Семенівка звільнили. Понад 600 осіб змушені стати на облік у центрі зайнятості.

Працівники заводу кажуть, їх поставили перед фактом, що завод працювати не буде. Фірма "Астарта-Київ", яка викупила цукрозавод, відмовилася від його подальшої експлуатації, мотивуючи це рішення фінансовою кризою.

— Завод залишився непомитим, вапняні печі розібрані стоять, — переказує працівник цукрозаводу Сергій. Прізвище не називає.

Каже, завод хотіли порізати на брухт, але заборонила місцева влада. Після цього його виставили на продаж.

— Було відчуття, що із заводу видавлюють усе можливе і неможливе, — ділиться Сергій. — Капітального ремонту не було з 1980-х років.

— А я на цукрозаводі працювала більше як 20 років, — журиться колишня працівниця Олена. — До пенсії ще далеко. Це єдине велике підприємство, яке працювало в селищі. Буду шукати роботу на цукрозаводі в сусідньому райцентрі Глобине.

Веселоподільський цукровий завод збудували ще до Другої світової війни. Його потужність досягала 10 тис. т цукру на добу. За якістю цукор був найкращий в області.

Зараз ви читаєте новину «Звільнили 600 цукроварів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі