середа, 09 січня 2008 15:46

Зруйнували пам"ятник революціонерам

Бронзову обшивку пам"ятника Героям революції 1905 року в селі Великі Сорочинці Миргородського району невідомі зняли в ніч на 4 січня. Центральну фігуру зруйнували.

— Пам"ятник обдерли, відбили їй голову та плечі, — обурюється голова Великосорочинської сільської ради Юрій Донченко, 35 років.

У скоєному підозрюють 33-річного місцевого жителя, який уже був засуджений. Порушили справу.

Бетонний монолітний пам"ятник заввишки 3 м у вигляді трьох селян-повстанців стоїть у селі з 70-х років. Споруда входить до реєстру пам"яток історії України. Її руйнують утретє.

— Понад три роки тому зірвали 10 відсотків покриття. На його обшивку колись витратили більше 50 тисяч радянських рублів, — каже сільський голова. — У жовтні обдерли 10 кілограмів покриття. За нього могли вторгувати не більше 100 гривень, а щоб відновити пошкодження, треба 100 тисяч.

Тепер пам"ятник оббивають деревом, щоб урятувати від морозів, дощу і снігу.

Торік у листопаді зняли майже половину нижнього покриття з 4-метрового пам"ятника зв"язковій Ользі Бондаренко, що стоїть при в"їзді у Великі Сорочинці.

— Усе треба відновлювати. До першого пам"ятника люди на мітинг ходили, це символ сорочинчан, — зітхає Донченко. — Але грошей на це нема.

Зараз ви читаєте новину «Зруйнували пам"ятник революціонерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі