пʼятниця, 28 вересня 2007 07:10

Зросла смертність серед немовлят

У реанімацію обласної інфекційної лікарні 21 вересня з кишковою інфекцією привезли півторамісячну Діану Петренко з Чутівського району. Її мати, 29-річна Зоя Петренко, була п"яною.

— Дитина мала гострий ентероколіт. А мати не могла навіть пояснити, коли дівчинка захворіла, — розповідає головний лікар обласної інфекційної лікарні Лідія Войтенко. — Ми всім відділенням боремося за життя Діани. Штучно підтримуємо їй дихання.

Смертність немовлят на Полтавщині з початку 2007 року зросла на 18%. За 8 місяців в області померло 82 дитини до 1 року. 2006-го за аналогічний період — 67. Причиною понад половини смертельних випадків є хворі батьки.

— Надивившись реклами алкоголю, тютюну та вільної сексуальної поведінки, молодь не контролює свої статеві зносини. Кожна четверта вагітна жінка інфікує свій плід, — вважає заступник начальника обласного управління охорони здоров"я Ігор Пирогов, 49 років. — А зараз ще й по 8 тисяч гривень на дітей дають. Часто народжують заради грошей.

За сім місяців в Україні померли 2943 дитини до 1 року, що на 419 більше за показники 2006-го. Це в середньому по 109 у кожному регіоні. Найбільша смертність на Дніпропетровщині — там померло 339 немовлят.

Зараз ви читаєте новину «Зросла смертність серед немовлят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі