четвер, 30 вересня 2010 16:48

Злочинці працюють замість комунальників

Злодії та порушники відбувають покарання у формі громадських робіт. У Слобідці, Ромодані, Полив"яному на Миргородщині поприбирали кладовища, привели до ладу паркові зони.

— Це гарна форма покарання. Прибирає сміття, а односельці йдуть і дивляться. Хоч трохи, та стане стидно. У нас по сільраді цього року четверо працювали на громадських роботах. Навели порядок на кладовищі, — розповідає Микола Марченко, 53 роки, сільський голова Слобідки. — Двоє нарубали дров для фельдшерсько-акушерського пункту села Мальці. Рубали більше тижня. ФАП тепер буде всю зиму з теплом.

До Кримінального кодексу внесли зміни. Відтепер за крадіжки, незаконне зберігання зброї передбачено кару у вигляді громадських робіт.

— Був випадок, що навіть за середньої тяжкості тілесні ушкодження суд присудив 246 годин такої праці, — каже Ірина Бойко із Миргородського міськрайвідділу міліції. — Нещодавно чоловік, котрий украв велосипед, 200 годин відпрацював.

Цього року до громадських робіт засудили 15 миргородців. Порушники із сіл працюють там, де живуть.

— Якщо торік були три відказники, то в цьому лише один — житель Хомутця. Йому дали 60 годин громадських робіт. Відмовився, бо стидно, — пояснює Сергій Котов, начальник кримінально-виконавчої інспекції міськрайонного відділу міліції. — Я вже йому казав: у п"яному виді бешкетувати було не стидно, подивися на людей тепер тверезими очима. За законом, 5 годин громадських робіт дорівнює добі арешту. Нещодавно відсидів 12 діб.

Зараз ви читаєте новину «Злочинці працюють замість комунальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі